500.000 unități 0.9 Energy TCe produse la Mioveni

IMG_6491Pe măsură ce piața auto globală suferă de contracții și relaxări succesive, uneori lente, alteori epileptice, industria auto din România continuă să bifeze recorduri într-un carnețel care până nu demult era doar o plăsmuire a imaginației lui Constantin Stroe. Google it, aveți ce afla.

În alta ordine de idei, uzina de la Mioveni începe luna septembrie cum nu se putea mai bine, cu atingerea unui record în cadrul departamentului de motoare – de la startul producției, la Mioveni au fost construite nu mai puțin de 500.000 de unități ale propulsorului 0.9 Energy TCe, disponibil în acest moment pe modelele Dacia (Logan, Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV) dar și pe modele Renault (Twingo, Clio). În mod evident, 80% din totalul propulsoarelor produse lângă Pitești au mers la export.

 „Motorul Energy TCe 90 este unul cu care echipele Uzinei Mecanica şi Şasiuri se mândresc. Este un motor fabricat în România: o mare parte dintre piesele integrate (carterul de distribuţie, semela, capacul chiulasă, carterul cilindri, capacul palier, volanta şi arborele cotit) sunt realizate la Dacia. Uzina de la Mioveni a fost prima uzină din cadrul Grupului, la nivel mondial, care a produs acest motor, începând din iulie 2012. În prezent, linia de fabricaţie este adaptată pentru o capacitate de 450.000 de unităţi pe an”, a declarat Philippe Nottez, responsabilul Uzinei Mecanica şi Şasiuri din cadrul Platformei Dacia.

Comments

  1. […] Dacia sărbătorea atingerea unui prag important pentru uzina de motoare din Mioveni – 500.000 de unități 0.9 Energy TCe. Câteva zile mai târziu, fabrica de la Mioveni anunță un nou record pentru România – […]