Avem imagini cu Jaguar F-Type Coupe! Calde!

23b6d417cd52c0fdcb654e5bf0a863aeNu este niciun secret faptul că Jaguar F-Type arată într-un mare fel. Mai nou, englezii plusează haotic într-un meci de poker cu Porsche și lansează F-Type Coupe, un model de serie leit conceptului C-X16, prezentat la Frankfurt în 2011. Pe scurt, Jaguar promovează pornografia la nivel de subconștient pentru fanii industriei auto. Iar Ian Callum este genial.

“Am fost plăcut impresionaţi de reacţia pozitivă la lansarea lui F-Type Cabriolet, dar puritatea creării unui coupe sportiv este, pentru mine, un proces foarte satisfăcător. Şi ştiu că F-Type Coupé va ridica din nou ştacheta atât la nivel estetic, cât şi dinamic”a declarat acesta cu privire la noul model.

Din păcate, noul coupe britanic nu va păstra ușa hayonului de pe concept, inspirată de cea a celebrului E-Type.

Întrucât inginerii din Insulă au proiectat ambele mașini ca o structură unică, diferența de greutate dintre Coupe și F-Type Roadster nu va fi consistentă, dar rigiditatea structurală va fi cu mult mai bună datorită plafonului.

Motoarele rămân aceleași: V6 (340 CP), V6S (380 CP) şi V8 supraalimentat (495 CP), dar este foarte posibil ca gama să primească și o versiune “R” sau chiar “R-S GT”, ambele peste 550 CP. Ave Jaaaaag!

Noul model al britanicilor va cunoaște lumina zile pe data de 19 noiembrie, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles și pe 20 noiembrie, la Tokyo.