Bentley Bentayga ar putea primi un frate coupe

bentleysuv-2-1Conform britanicilor de la Top Gear, nelansatul și în același timp primul SUV Bentley, Bentayga, ar putea beneficia la scurt timp după lansare de un frățior mai dinamic, din segmentul SAC (a se vedea X6 sau GLE Coupe).

Conform lui Wolfgang Dürheimer, CEO-ul Bentley, nici n-a fost lansat încă, iar Bnetayga deja este studiat din perspectiva unor eventuale modele derivate, care să acopere segmente cu o mare priză la public. În mod cert, SUV-ul clasic va debuta în 2016, dar conform aceluiași Dürheimer, Bentley lucrează la o analiză care să fie aprobată în următorul an și jumatate, suficient de rapid pentru a aduce pe piață un SAC în 2019. Aparent, marea problemă în Crewe este dată de încadrarea unui eventual SAC în gamă: să fie un model de sine stătător, sau să fie un derivat din deja-așteptatul Bentayga?

Timpul ne va lămuri. Cert este că până în momentul deciziei, segmentul SAC-urilor premium și luxury va fi cu mult mai aglomerat, dat fiind faptul că Mercedes-Benz tocmai a lansat GLE Coupe, iar Audi se pregătește să anunțe un concurent pe aceeași nișă. Mai sunt de luat în seamă și Maserati cu al lor Levante, dar și fratele Lamborghini, la rândul său aflat într-o mare dilemă privind un eventual SUV. Iar undeva în umbră meditează Rolls-Royce, aflat sub o oarecare presiune din partea clienților, care-și doresc cu disperare o depășire a barierelor convenționalului…