Bentley Continental GT Speed. Luxul s-a întâlnit cu viteza…

… şi au început aventura prin deşert.

16MY Bentley Continental GT Speed a fost pus la încercare de către legendarul pilot australian John Bowe pe Stuart Highway, una dintre puţinele autostrăzi din lume ce nu au limită de viteză, şi a reuşit să atingă viteza maximă de 331 km/h.

Maşina, propulsată de un motor W12 de 626 CP şi 820 Nm a atins Vmax în doar 76 de secunde, parcurgând o distanţă de 9,4 kilometri. La viteză maximă, bestia cu motor de 6 litri twin-turbo reuşeşte să parcurgă o distanţă de 92 de metri (cam cât un teren de fotbal) pe secundă.

Câştigător de 6 ori al campionatului naţional de turisme şi de două ori câştigător al cursei Bathurst 1,000, John Bowe a fost alegerea perfectă pentru a îmblânzi bestia şi pentru a o împinge până la limitele acesteia. El de asemenea este familiarizat cu Continental deoarece în prezent concurează pe un model GT3 Down Under alături de echipa Flying B Racing.

Stuart Highway străbate o distanţă de 2834 de km din Darwin (aflat în partea de nord a Australiei) până în Portul Augusta (din sud), aproximativ aceeaşi distanţă ca de la Londra la Istanbul. În octombrie 2013 guvernul a anunţat o perioadă de probă în care s-a renunţat la restricţia de viteză pe segmentul de 200 de km dintre Alice Springs şi Barrow Creek.

La Vmax 16MY Bentley Continental GT Speed circulă 216 litri de antigel pe minut prin motor şi radiator, peste 4700 de litri de aer trec prin radiator în fiecare secundă şi foloseşte 80% din puterea motorului doar pentru a învinge frecările cu aerul.

La final, John Bowe a spus: “Aceasta nu este o maşină de curse modificată, este un turism, o maşină de şosea extrem de luxoasă abia ieşită de pe linia de producţie. A durat puţin mai mult de un minut pentru a ajunge de la 0 la 331 km/h. Este extraordinar. Chiar şi după ce trece de bariera de 320 de km/h, maşina continuă să accelereze.”