BMW a sărbătorit 10 milioane de unităţi Seria 3 Sedan vândute

P90196693-highRes

BMW-ul Seria 3 Sedan cu numărul 10.000.000 (wow ce de zerouri!) a ieşit pe porţile fabricii de la München. Până în ziua de azi, bavarezii au scos pe piaţă peste 14 milioane de automobile din această gamă, mai mult de jumătate dintre ele fiind varianta Sedan.

“Povestea de succes a gamei BMW Seria 3 a început aici, la uzina din München, iar acum a atins un punct culminant foarte special. Faptul că acest automobil-reper a fost produs la uzina noastră este o onoare deosebită pentru noi şi mă face să fiu foarte mândru de echipa mea” a comentat Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din München. În prezent principalul model BMW este produs în patru uzine din întreaga lume.

Uzina din München este singura care a produs toate cele 6 generaţii BMW Seria 3, devenind astfel un reper pentru celelalte uzine din Regensburg (Germania), Rosslyn (Africa de Sud) şi Tiexi (China). Pentru a-şi menţine statutul, pe poarta sa ies zilnic 1.000 de automobile, jumătate fiind Seria 3.

Totul a început în anul 1970 atunci când dezvoltatorii au început să lucreze la un nou model care avea să ajungă cel mai de succes BMW din toate timpurile. După 5 ani de teste şi cercetări, în iunie 1975 a început producţia celui mai emblematic BMW. În ciuda renumelui său, bavarezul a fost, este şi va fi în continuare un avangardist al clasei sale.

Comments

  1. […] Milano va avea o sarcină foarte dificilă în momentul intrării în showroom. Seria 3 e Seria 3, s-au vândut 10 milioane de sedan-uri. Clasa C este Clasa C. Audi A4 tocmai s-a prezentat cu un nou-născut foarte interesant, simpatic […]