BMW sărbătorește 2.000.000 de exemplare de Seria 1 la doar câteva zile după ce a început producția facelift-ului

201503_P90175037-zoom-origDeși s-au prezentat la Geneva cu un stand modest raportat la concurență, bavarezii au numai motive de sărbătoare în ultima perioadă. Cel mai recent este reprezentat de sărbătorirea a 2.000.000 de unități produse ale modelului Seria 1, la scurtă vreme după intrarea în producției a facelift-ului.

Automobilul aniversar a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei BMW din Regensburg și este un superb (în sfârșit pot să afirm și eu asta, după ce am detestat aspectul pre-facelift) 120i cu pachet M Sport, în culoarea Estoril Blue, care va merge în direcția Asia, oprindu-se fix în garajul strâmt al unui japonez fericit.

Compactul bavarez a văzut lumina zilei în 2004, iar acum, la scurtă vreme după împlinirea vârstei de 10 ani se bucură din plin de fratele cu numărul 2.000.000, dovedind că propulsia spate a reușit să-și creeze un public extrem de numeros în rândul fanilor de hatchback-uri premium.

Facelift-ul prezentat în 2015 vine cu un aspect proaspăt, în ton cu linia de design a companiei și cu numeroase îmbunătățiri de ordin tehnologic, menite să facă mult mai plăcută viața în habitaclu. Un exemplu perfect de optimizare a tehnologiilor pentru a răspunde cât mai bine cerințelor publicului este introducerea în pachetul standard a aerului condiționat automat, respectiv a radioului Professional şi a sistemului de operare iDrive, completat de afişajul de înaltă rezoluție, disponibil pe ecranul sistemului multimedia ce măsoară 6,5 inci.

La exterior, BMW oferă clienților posibilitatea optării pentru faruri full-LED cu fază lungă operată automat, precum și posibilitatea de a nu avea de ales în defavoarea superbelor stopuri, de asemenea LED, care integrează perfect forma “L” adoptată de blocurile optice spate ale tuturor modelelor bavareze.

Dacă vreți să aflați ce ați pierdut odată cu introducerea facelift-ului, vă invităm să citiți testul nostru cu modelul pre-cosmetizare și apoi să vizionați testul video de mai jos: