Ce ziceți de un crossover francez în 3 uși?

peugeot-to-launch-2008-rx-3-door-crossover-coupe-in-2016-81431_1

Pe o piață atât de bine dezvoltată este greu ca un constructor de automobile să vină cu ceva nou, ceva care poate întoarce privirile pietonilor pe stradă.

Când au apărut prima dată, modelele crossover acestea nu s-au bucurat un succes major din partea unor ingineri auto. Aceștia  considerau că această  combinație ciudată între o mașină de oraș și una cu anumite capabilități pe teren accidentat nu oferă o satisfacție în nicio situație menționată mai sus.

Chiar dacă acestă mentalitate învechită făcea probleme, crossoverele au început să acapareze un segment de piață, transformându-se  dintr-un  simplu mod de a te transporta din puncul A în punctul B într-un  automobil ce se pretează unui stil de viață tineresc.

Unul dintre constructorii care au simțit această piață a fost Peugeot, companie care în anul 2008 a lansat un crossover cu 5 uși. Cum totul în lumea aceasta este într-o continuă evoluție, inginerii francezi vor să ne atragă atenția prin lansarea unui nou model în anul 2016. Este vorba de un crossover coupe în 3 uși, mai mic cu 300 mm în comparație cu fratele apărut pe piață în trecut. Din punctul nostru de vedere acestă mașină va avea un impact puternic asupra “tipelor” ce caută ceva special și nu numai, chiar dacă majoritatea cumpărătorilor caută soluții practice 5 uși.

Din păcate, francezii nu oferă informații suplimentare despre acest nou model, însă unele surse spun că acesta va putea fi numit RX 2008 sau simplu 1008. Un lucru este cert: rivalul din aceeași țară, Renault Captur va avea viață grea cu acest nou concurent care sperăm noi să aducă un plus de imagine acestei clase.

 

Sursa: Autoevolution.com