Citroen DS3 o arde pe farduri cu LED

Citroen-DS3-2

Existent de ceva vreme pe piața auto, modelul sport DS3 al constructorului Citroen, primește începând cu luna iulie a anului curent modificări cu scopul de a aduce un plus de imagine clasei din care face parte. Cea mai importantă modificare este adusă sistemului de iluminat, acesta primind o combinație între LED-uri și Xenon.

Făcând o paranteză, putem spune că la deplasarea nocturnă rămâi uimit plăcut când în oglinda retrovizoare vezi niște “ochi” speciali. Însă această modificare are și o altă latură, una privind sigurața și consumul de energie. Astfel, inginerii din hexagon spun că noua tehnologie oferă o vitibilitate mult mai bună și reduce consumul de combustibil (35 % la funcțioarea fazei scurte și 75 % la funcționarea fazei lungi). De menționat  este și faptul că tehnologia LED oferă o durată de viață net superioară becurilor convenționale cu halogen. Pentru a îți lua și mai mult ochii, DS3 facelift oferă acum o culoare alb perlată și jante de 17 inch.

Interiorul poate să fie personlizat în mai multe feluri, cele mai importante fiind posibilitatea imprimării bordului sau printarea pe lunetă a celor mai fastuoase monumente din Paris: Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Cum era de așteptat, zona compartimentului motor nu a fost uitată din punct de vedere al upgrade-urilor. Astfel, Citroen DS3 are unități de propulsie conforme cu normele de poluare EURO 6. Au fost implementate două noi motoare diesel, BlueHDI 120 (consum 3,6 l/100 km, 94 g CO2/km)  și BlueHDI 100 (consum 3 l/100 km,  79 g CO2/km).

Propulsoarele pe benzină, de 207 CP și 155 CP, au rămas neschimbate, însă a fost introdusă o unitate PureTech e-VTI de 82 CP. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze numită Efficient Tronic Gearbox cu 5 rapoarte ce îi permite obținerea unui consum de 4,1 l/100 km și a unor emisii de 95 g CO2/km.

Chiar dacă sunt mai sus o grămadă de numere și cifre ce prezintă eforturile depuse de producător pentru acest facelift, ceea ce urmează vă va impresiona cel mai mult: DS3 facelift vine cu sistemul PSA Active City Brake ce se traduce printr-un sistem ce permite evitarea coliziunilor când depasarea se face cu viteză redusă.

 

Vezi aici testul nostru cu Citroen DS3