Crestem, incet incet …

     Dupa cum va spuneam, weekendul ce tocmai a trecut am vizitat SIAMB-ul, sperand ca-mi voi face rost de material pentru blog. Desi evenimentul a fost cotat undeva de la mediu-slab in jos, pentru mine si blogul meu a fost un hit; motivele sunt multiple.
     Unul dintre ele este faptul ca am reusit sa privesc indeaproape conceptul A-Class expus de Mercedes-Benz. In plus, am discutat la stand cu un domn foarte amabil, in persoana lui Christian Turku, care mi-a oferit cateva date interesante despre model (vezi articolul precedent). Chiar daca mai vazusem poze cu masina pe cateva site-uri de specialitate, trebuie sa recunosc efectul live coplesitor.

     Alt eveniment fericit pentru mine si blogul meu a fost invitatia la test-drive primita de la domnul Cristian Radulescu la standul Citroen, reprezentat de SD Prestige. Intre doua respiratii, am ales aproape involuntar modelul cel mai sportiv : DS3-ul. De mult timp imi propuneam sa fac teste pentru blog, asa ca odata ivita ocazia, am inhatat-o fara sa clipesc.
     Cateva zile si telefoane mai tarziu, intru nerabdator in curtea reprezentantei. Undeva aproape de intrare, statea mandru un DS3 negru, cu plafon, oglinzi si jante de culoare alba, iar in partea din fata a plafonului trona o inscriptie WRC-style : ‘TOTAL’. Instant, mintea mea a zburat la felul in care Loeb isi conduce DS3-ul pe superspecialele din Monte-Carlo.
     Trec de masina si intru in showroom. In dreapta mea, langa un DS3 ‘Albastru Boticell’ era biroul lui Cristi. Odata asezat, am inceput sa discutam despre Citroen, despre blogul meu si despre masini in general. Dupa cateva minute, s-a alaturat discutiei si Niky, colegul care ma ajuta la partea de fotografie. Odata terminate formularele si formalitatile, primesc lovitura de gratie : intr-adevar, masina de test este DS3-ul negru amintit mai sus, dar aflu in plus despre el ca este in echipare Sport-Chic (full-option) si motorizat de un 1.6 THP de 150 cai putere. Asa a inceput totul …

     Primul test se anunta a fi un succes de proportii, avand in vedere ca toti parametrii erau optimi : vremea buna, o masina sport full-option, un reprezentant de treaba si un fotograf excelent (Niky – Ny2Lond Photography). Si asa a fost …

Testul in sine va fi descris pe larg, intr-un post ulterior.

[Fotografie : Alexandru Nicusor Matei]