Dacă V40 vi s-a părut frumos …

… aruncați o privire la V40 R-Design.

Producătorul suedez Volvo a lansat V40 ca o provocare adresată concurenței teutone din clasa compactelor și acum mărește miza cu noul R-Design.

În lupta lor pentru supremația în vânzări, Audi A3, BMW Seria 1 și Mercedes-Benz A-Class își vor folosi în sfârșit oglinzile, pentru că V40 vine tare din urmă.

Hatch-ul suedez a fost primit extrem de bine de presa de specialitate, lista calităților enumerate fiind mai mare decât lista opționalelor : practic, economic, confortabil și luxos. Era cât pe ce să uit – V40 este și cea mai sigură mașină de la testele Euro NCAP. Ever! Iar cifrele de vânzări se anunță a fi extrem de bune.

De parcă toate aceste calități nu erau suficient de amenințătoare pentru mașinile germane, Volvo va lansa la Paris și o versiune sportivă, botezată V40 R-Design. Mai mult ca sigur, noul Volvo le va îngheța combustibilul în injectoare concurentelor directe, pentru că arată divin! Este de departe cea mai aratoasă mașina din categoria ei! Păcat ca suedezii n-au pregătit și motoare mai performante momentan. Dar, și este un mare ‘dar’, scandinavii au anunțat o versiune Polestar. Pe care o așteptăm mai ceva ca pe Moș Craciun.

[Sursa : Autoevolution]