Dilema lui JB

     Am citit astazi un articol foarte interesant pe Top Gear, legat de alegerea viitoarei masini a lui James Bond. Vorbim de viitoarea masina, pentru ca urmeaza sa fie produs un nou film : Skyfall. Stim despre acesta ca va fi cel mai scump din seria 007, ceea ce inseamna ca vor fi distrugeri majore, inclusiv de masini. Intrebarea ramane … ce fel de masini???
     Some say … ca toate masinile din romanele lui Fleming erau britanice (Aston Martin, Lotus, Bentley). In concluzie, ne asteptam sa vedem in film tot un model britanic. Tot la Top Gear se discuta despre McLaren MP4-12C, Aston Martin One-77, sau Aston Cygnet. Sa fie aceste masini pe lista spionului cunoscut de toata lumea??? Putin probabil cred eu.

    
     In primul rand, atat McLaren-ul cat si One-77-ul sunt mult prea sportive. Nu cred ca James Bond se va duela cu Seb Vettel pe Nurburgring ca sa aiba nevoie de McLaren. De asemenea, nu cred ca MI6-ul va plati 1 milion de euro pentru masina pe care Bond o va distruge fara sa ezite; deci indiferent cat de fantezist ar fi Skyfall si de cate fonduri dispune regia, One-77-ul iese din schema. Niciun om zdravan la cap nu ar accepta sa distruga la filmari minim un exemplar de One. Iar gandul ca masina lui James va scapa nevatamata la finalul filmului ne da fiori. Presupun ca nu mai are rost sa va explic de ce iese din schema si Cygnet-ul.

     Acum ca am pulverizat oferta ‘competitiei’, haideti sa va ofer si eu cateva solutii pentru film. Am vazut in ultimele doua pelicule din serie aceeasi masina : Aston Martin DBS. Acesta aste un argument destul de solid pentru eliminarea modelului de pe lista mea de posibile Bond-cars.
     Primul model pe care il propun este un Bentley, obligatoriu in doua usi: nu modelul nou, nu versiune cabrio, nu versiune de serie, deci Continental Supersports. Merge, nu??? In plus, am auzit ca in ultimul roman, JB conduce un Bentley. Deci, all bets on this one!

     Al doilea model este un pic mai mare, un pic mai rapid si un pic mai … german : Mercedes-Benz CL63 AMG. Nici CL65 AMG nu s-ar face de ras. Garantez! Probabil va ganditi ca-s nebun, din moment ce am in cap un Mercedes pentru acest rol. Intrebarea mea este : de ce nu? Am vazut deja ca bolizii nemtesti dau bine in postura de Bond-cars. Daca nu ma credeti, uitati-va iar la Tomorrow Never Dies si The World Is Not Enough.
     Anyway, avand in vedere tendinta scenariilor de a deveni din ce in ce mai realiste si mai conforme cu romanele lui Fleming, cred ca-s foarte mici sansele ca un model german sa-si faca aparitia ca lead-car. Dar ele exista!

     Alte masini pe care le-as vedea in film fac parte din categoria clasicelor britanice: atotprezentul Aston DB5, atat de iubit de Sean Connery, Pierce Brosnan si Daniel Craig, dar si recent aniversatul Jaguar E-Type, care n-a avut niciodata sansa de a juca intr-un film, in ciuda potentialului enorm pe care l-a aratat in viata reala.

     Daca sunteti de acord cu mine in legatura cu una din masinile enumerate mai sus, sau daca aveti propriile voastre idei, va rog sa votati in poll-ul pe care l-am postat pe pagina de Facebook a blogului. Castigatoarea va primi un album dedicat si un post cu fotografii. Si va garantez ca nu vor fi aceleasi fotografii din mapa de presa, de care ne-am plictisit cu totii.

[Top Gear / sursele fotografiilor le puteti accesa dand click pe numele masinii]