Duster… Dakar… Hmmm, parcă nu sună chiar atât de rău, nu?

Renault_74355_global_en  Faptul că există un Renault Duster care concurează la Dakar nu este o noutate. Debutul echipei Renault a avut loc în anul 2013 când Mendoza José García şi Mauricio Malano au terminat campionatul pe locul 29 la general.

În ianuarie, anul următor, Emiliano Spataro şi Benjamín Lozada au terminat pe un onorabil loc 14 la general şi pe locul 4 la Clasa 1. În 2015, în cadrul celei de-a treia participare consecutivă cu Renault Duster, echipa a obţinut cel mai bun rezultat pentru un echipaj argentinian cu o maşină preparată în exclusivitate local. Spataro şi Lozada au ieşit pe locul 2 în topul celor mai buni finalişti ai cursei, după ce în anul precedent au ieşit pe locul 3. Ei au mai obţinut şi 5 clasări în Top 10, dintre care două pe podium şi una în top 5.

Renault_74366_global_en

Pentru Dakar 2016, Renault Sport Technologies vine din nou cu cele mai noi tehnologii şi o vastă experienţă în raliurile cross-country. Echipa se pregăteşte intens, mizând pe scăderea greutăţii maşinii, îmbunătăţirea şasiului şi creşterea puterii propulsorului VK-50 V8 de 387 CP fabricat de alianţa Renault-Nissan. În ultimele luni s-au cheltuit resurse importante pentru antrenamentul celor 30 de mecanici, tehnicieni şi ingineri care vor avea grijă de cele două Dustere în timpul raliului din ianuarie. Totodată şi logistica echipei a fost îmbunătăţită.

Ediţia 2016 a Dakarului promite să fie un maraton extrem de solicitant şi va dispune de etape cel puţin interesante de-a lungul Argentinei şi Boliviei.

Renault_74358_global_en

Pentru a celebra ediţia ce va urma, Renault a lansat ediţia limitată Duster Dakar care are la bază versiunea de echipare Dynamique şi încorporează mai multe elemente menite să evidenţieze trăsăturile sportive ale maşinii. Modelul de serie Renault Duster Dakar este încălţat cu roţi pe 26 de inci, în timp ce pe praguri şi pe aripile faţă sunt prezente logo-urile “Dakar Spirit” ce inspiră caracterul aventuros al SUV-ului.

Interiorul este şi el stilizat cu inscripţiile Dakar prezente pe tetierele din faţă şi volan, un model exclusiv de tapiţerie şi detalii colorate pe panourile uşilor şi pe bord.

Renault_74354_global_en

Presimt că după ce va citi acest articol, Bogdan va da o fugă până în Argentina să îşi ia un Duster Dakar sau dacă nu, sigur se va mai gândi el la câteva modificări pentru al sau Mudster.