Fiesta-ul european va fi produs exclusiv în Germania

Ford-Fiesta-4[3]

Cu câteva zile în urmă oficialii Ford au anunțat că noul model Ford Fiesta va fi produs pentru Europa într-o singură locație, și anume la fabrica de asamblare din Koln, Germania.

Această decizie a fost luată prin semnarea unui acord între Ford și un consiliu ce reprezintă angajații companiei din Germania. Astfel, prin acest acord, între anii 2017 și 2021 Ford urmărește o economie de aproximativ 295 milioane de euro și asigurarea a 24.000 de locuri de muncă.

Președintele Ford Europa, Orientul mijlociu și Africa a subliniat faptul că acesta este un pas important pentru Ford pe piața europeană: ʺAcest acord și decizia noastră de a construi următoarea generație Ford Fiesta în Koln marchează un pas important în Europa și subliniază angajamentul nostru de a investi în producția de vehicule competitive în Germaniaʺ.

Ford s-a gandit și la nivelul la care ajunge cerere de autovehicule, de aceea fabrica poate trece la un program de lucru în două sau trei schimburi pentru a putea face față comenzilor.