Jaguar F-Type 4×4, gata de luptă

Câteva imagini spion care au evadat pe internet arată că Jaguar a finalizat primul F-Type cu tracțiune integrală. Modelul 4×4 sport ce poartă sigla “AWD” ar urma să intre în competiție directă cu Porsche 911 Carrera 4 sau GTS și cu Audi R8, după ce va fi pus în vânzare.

Jaguar F-Type AWD va folosi un sistem 4×4 inteligent prin care tracțiunea va fi mai mult înclinată către roțile din spate. Versiunea AWD este menită să sporească vânzările Jaguar pe piețele din America de Nord, Canada, Rusia și Europa Centrală, acolo unde iernile cu multă zăpadă descurajează achiziția de mașini sport tradiționale cu tracțiune spate.

La Salonul Auto de la Paris, directorul de vânzări al Jaguar Land Rover, Andy Goss, a spus că trebuie să ne așteptăm la și mai multe surprize din partea modelului F-Type. El arată că povestea acestui model este încă la început: “Dacă ne uităm la ce oferă competitorii noștri (cutie manuală/automată, tracțiune spate/integrală, coupe/convertibe), noi vrem să intrăm în luptă directă cu ei, dar vom face ce e mai bine pentru noi și nu îi vom copia”.

Imaginile spion subliniază ideea că sistemul AWD va fi disponibil pe modelele F-Type R Coupe, F-Type V6 S Coupe și noul F-Type R Convertible. Sistemul all-wheel drive va fi dezvoltat de divizia SVO Jaguar (Special Vehicle Operations) și își are rădăcinile în sistemul întâlnit și pe mai pământeanul XF 3.0 AWD.