La treabă, domnule Duster! Ai Europa de cucerit!

Foto Dacia România

Foto Dacia România

La doar trei ani de la apariția pe piață, primul SUV din istoria Dacia, Duster, a primit un facelift consistent pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei. Păcat că au uitat de backlift … Dar asta e altă poveste…

Vechiul Duster a cucerit fără prea mari probleme țări din din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Oceania, America Centrală şi de Sud și, poate cel mai important continent, Europa. Peste 450.000 de automobile Duster circulă în acest moment pe străzile și drumurile de pământ de pe Mapamond. Succes răsunător, bifat!

Acum, partea a 2-a. Dacia a simțit că SUV-ul din Mioveni rămâne în urmă și a efectuat câteva modificări de efect ale exteriorului, interiorului, tehnologiei și prețului. În plus, facelift-ul Duster-ului finalizează programul de reînnoire completă a gamei Dacia.

În modestia lui, Departamentul Comunicare de la Dacia ne amintește că marca din Mioveni posedă în prezent cea mai tânără familie de modele din Europa.

Duster facelift se prezintă acum pe piață cu un exterior modern, în special la nivelul părții frontale, blocuri optice noi și poate fi configurat după personalitatea clienţilor, fiind oferite două pachete speciale – Adventure şi Off-road. Spațiul interior beneficiază de ambianțe, materiale și nuanțe noi, precum și de o planșă de bord complet schimbată, dominată de consola centrală care încorporează, în cazul versiunilor vârf de gamă, sistemul MediaNav. O schimbare mult așteptată este poziționarea pe uși a comenzilor pentru acţionarea electrică a geamurilor laterale.

Noul Duster cuprinde trei nivele de echipare – Acces, Ambiance şi Laureate, şi patru motorizări. Alături de noul propulsor 1.2 TCe de 125 CP, mai este disponibil benzinarul 1.6 16V, de 105 CP, şi motoarele diesel 1.5 dCi în două variante de putere, 90 şi 110 CP.

Preţurile variază între 10.900 Euro (cu toate taxele incluse) în cazul versiunii Acces 4X2, echipată cu motorul 1.6 16V de 105 CP, şi 17.000 Euro pentru versiunea Laureate 4×4, echipată cu motorul 1.5 dCi de 110 CP. Ca ofertă de lansare, Dacia oferă sistemul MediaNav gratuit tuturor clienților care comandă noul Duster până la sfârșitul anului. Comenzile vor începe de mâine, 17 octombrie și vor fi onorate începând cu luna următoare.

Noul Duster va avea misiunea de a consolida prezenţa Dacia atât pe piaţa din România, cât şi pe pieţele internaţionale, mizând pe atuurile specifice mărcii: un raport prestaţii/spaţiu interior/preţ inegalabil, fără a uita robusteţea şi fiabilitatea deja recunoscute ale primei generaţii Duster”, a precizat Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie.