Lamborghini, Parisul și un Minotaur

lamborghini-preparing-asterion-hybrid-for-paris_1

Odată cu apariția primelor semne de toamnă, gândul motoriștilor se îndreaptă spre Salonul Auto de la Paris și premierele acestuia. Lamborghini este unul din producătorii care au lansat un teaser fără să fi lăsat nimic de înțeles până acum, iar posibilul model lansat deja stârnește pasiuni și controverse.

Toată agitația din jurul acestui teaser este legată de numele înregistrat de Lamborghini în urmă cu puțin timp, și anume “Asterion”, cu un mare fulger integrat în “O”-ul din logo. Așadar, s-a dat startul speculațiilor cu privire la primul hibrid al mărcii italiene. Cu toții știm că viitorul SUV Lambo, Urus, va avea o versiune hibrid, având în vedere faptul că împarte platforma tehnică cu Porsche Cayenne și SUV-ul planificat de Bentley. De ce nu s-ar pregăti cu un concept? Mai ales unul care poate anunța intrarea pe o nouă nișă, mai mult ca sigur profitabilă.

Justificarea folosirii unui tren de rulare hibrid pentru acest model vine și de la etiologia cuvântului “Asterion”, acesta fiind un alt nume atribuit  în mitologia greacă Minotaurului, bestia jumătate om și jumătate taur. Eu zic să punem accent pe alt aspect al alegerii acestei denumiri: taurul Lamborghini devine pe jumătate om, așadar am putea fi martorii apariției unui nou model, mai cizelat și mai apropiat de nevoile oamenilor: un Grand Tourer.