Le Mans devine din ce în ce mai interesant: Ford readuce la viață GT40

via | Rockarts Imaging

Istoria Ford este într-o mare măsură influențată de parcursul modelelor GT40 în cadrul curselor de 24 de ore de la Le Mans. Cvadruplu câștigător la general, toate cele patru titluri fiind bifate consecutiv între anii 1966 și 1969, Henry Ford a realizat atunci principalul obiectiv al campaniei sale, acela de a-i da peste nas lui Enzo Ferrari, care i-a întors spatele în ultimul moment, trimițând Căluțul Cabrat în curtea Fiat.

Câteva decade mai târziu, independent de orgoliile din industrie, dar puternic influențat de succesul modelelor GT40 și GT, Ford anunță reîntoarcerea bolizilor americani pe Tărâmul Făgăduinței din Hexagon. Conform zvonurilor împrăștiate de Road&Track, compania americană vizează clasa GTE, rivalizând cu alte modele de legendă, precum Porsche 911, Chevrolet Corvette sau mai proaspătul Ferrari 458 Italia.

Deși toate cele spuse mai sus nu reprezintă nimic mai mult decât niște vorbe-n vânt, există o oarecare șansă ca Salonul Auto de la Detroit, din ianuarie, să înregistreze debutul unui descendent pentru GT40, poate chiar o variantă apropiată de cea de serie. Pentru că orice program din Motorsport trebuie să aducă și un beneficiu financiar direct, nu doar din imagine…