Lexus IS. O versiune mai… neconvenţională

Lexus a expus o versiune a bine-cunoscutului model IS, făcută ca un origami. Până aici nimic impresionant, însă partea cea mai interesantă este că maşina este realizată la scară 1:1 şi pe deasupra este şi funcţională!

A fost creată pentru a celebra îndemânarea şi talentul muncitorilor şi a inginerilor (cunoscuţi ca şi takumi) ce contribuie la construirea fiecărei maşini Lexus. Replica în mărime naturală este realizată din 1700 de fâşii de carton reciclat, tăiate cu laserul, şi a fost asamblată de o echipă compusă din specialişti de la LaserCut Works and Scales and Models, ajutaţi de DS Smith (producător de carton).

V-am spus că se poate conduce? Ei bine, maşina nu este doar o machetă, aceasta este propulsată de un motor electric şi este perfect funcţională.

Muncitorii de pe linia de asamblare a Lexus îşi perfecţionează dexteritatea învăţând cum să creeze o pisică origami, folosindu-şi doar mâna non-dominantă. Maşina origami duce mai departe acest talent, în timp ce promovează brandul Lexus, “Creating Amazing”.

Maşina origami are un interior complet, uşi funcţionale, faruri şi roţi. Datorită unui motor electric montat pe şasiul din fier şi aluminiu, această maşină poate fi condusă.

În materie de complexitate, acest proiect a fost de departe cel mai solicitant pentru cei de la LaserCut Works and Scales and Models, firmă cu o vastă experienţă în domeniul design-ului. Ruben Marcos, preşedintele companiei a declarat că a fost un proiect foarte dificil la care au participat mai mulţi designeri şi la fel ca şi Lexus, s-au străduit să ofere cea mai bună calitate posibilă.

După mai multe încercări, unele fericite, altele mai puţin fericite, echipa a reuşit să producă şi să asambleze maşina (realizată în întregime manual), având la dispoziţie schiţe oferite de către Lexus.

Per-total, a fost necesar de nu mai puţin de 3 luni pentru a putea construi maşina origami.

Vehiculul unic în lume va fi prezentat publicului că o atracţie principală în cadrul spectacolului Grand Designs Live, la NEC în Birmingham, începând cu data de 8 octombrie.

Mai jos regăsiţi o serie de fotografii cu maşina origami.