Man up! Go classic!

10539164_678634235547061_3294196476984686574_o

Ți se întâmplă frecvent să te urci în limuzina proaspăt cumpărată cu o sumă calculată folosind puterile numărului 10 și să te gândești doar cum să ajungi la destinație? Ai observat că deși îți reglezi scaunul electric pe x din toate cele y axe, pornești ventilația în acesta, reglezi sistemul de climatizare pe temperatura dorită și te așezi confortabil la volan, nu te simți în largul tău? Te plângi de faptul că sistemul de entertainment din mașină te îndrumă către destinație, îți redă în habitaclu melodiile preferate de pe telefon dar nu reușește să realizeze pe deplin funcția de “entertainment”?

Nu te speria, ce ai tu nu este o boală, iar tratament medicamentos pentru așa ceva nu există. Dar te poți videca altfel, fără metode învazive sau care să necesite cunoștințe medicale temeinice. Ai nevoie de o cură de fericire.

Ai nevoie să experimentezi din nou bucuria lucrurilor simple, să înțelegi că mult se poate obține cu puțin și că un zâmbet și o stare de spirit bună nu vor fi niciodată opționale în configuratoarele constructorilor auto moderni. Poate a venit vremea să mergi pe mâna clasicelor!

Imaginează-ți un drum aglomerat, plin de mașini monocrome, în care singura pată de culoare este superbul Alfa Romeo Spider pe care ai putea să-l conduci. Vezi în fața ochilor tabloul de bord rudimentar, volanul subțire și schimbătorul de viteze departe de a fi ergonomic în vremurile noastre. Și cu toate astea zâmbești. De ce? Pentru că există în tine o piesă, care indiferent cât de bine ar fi gresată, devine periodic incompatibilă cu tehnologia. Piesă care se numește suflet.

Poate nu-ți plac mașinile din Peninsulă. Imaginează-ți atunci un drum de munte, cu un asfalt superb și o vegetație luxuriantă. Închide ochii și ascultă: sunet de motor boxer cu șase cilindri și acel foșnet specific al mașinii sport care trăiește visul. Deschide ochii și privește volanul. Nimic nu se compară cu starea pe care ți-o oferă un Porsche pe un traseu virajat.

Am putea să continuăm să-ți recomandăm scenarii, dar suntem convinși că te-ai urcat deja în mașină și ai plecat în căutarea unei astfel de “unități spitalicești”.

Însuflețire plăcută!

Rolls-Royce - Concours d'elegance