Mazda înregistrează un nou record. Cel mai bun consum mediu obţinut în SUA al motoarelor pe benzină

mazda logo

Mai exact, toate modelele Mazda sunt din nou cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului, conform rapoartelor celor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA). Producătorul japonez s-a plasat în vârful clasamentului cu modelele din generaţia 2014 iar după o analiză a rezultatelor preliminare se pare că îşi va menţine renumele în continuare şi cu cele de generaţie 2015.

Media consumului tuturor modelelor Mazda vândute în Statele Unite ale Americii a fost de 8 l/100 km, o îmbunătăţire cu aproape 5% faţă de modelele din 2013. Pe deasupra au obţinut şi emisii cu 9% mai mici (188g/km). Ca termen de comparaţie media de consum a altor modele vândute pe piaţa americană a fost de 9.7 l/100 km cu o emisie de 227g/km.

Acest succes al japonezilor este datorat tehnologiei SKYACTIV, prezentă pe motoarele, transmisiile, şasiurile şi caroseriile dezvoltate de aceştia. SKYACTIV stă la baza generaţiei curente de modele care au câştigat numeroase premii pentru combinaţia extraordinară de eficienţă, siguranţă, performanţă şi plăcere de şofat. Rezultatele EPA reflectă de asemenea strategia companiei de a optimiza combustia internă de pe motoarele aspirate SKYACTIV-G. În numele eficienţei, Mazda a nesocotit trendul de a face motoare mici cu turbine. Astfel a reuşit să obţină premiul mai sus menţionat fără a avea în portofoliul său maşini electrice sau hibride şi fără a se lua în calcul motoarele diesel extrem de eficiente SKYACTIV-D, care nu sunt vândute în America de Nord. Producătorul a reuşit să îmbunătăţească consumul mediu cu peste 30%, comparativ cu anul 2008, folosind generaţia curentă de motoare şi ţinteşte pentru o îmbunătăţire la fel de mare şi pentru generaţiile următoare de propulsoare.

 

Comments

  1. […] pentru că vorbeam ieri despre valorile mici de consum şi emisii de CO2 ale modelelor Mazda din SUA, iată că această bestie a nemţilor poate scoate un consum de numai 7,9 l/100km iar emisiile de […]