Mazda2 a câștigat Volanul de Aur 2014 în România, pentru clasa mini și mică

Mazda2_2014_action_6__jpg72Chiar dacă nu este prezentă fizic pe piața din România, mica Mazda2 a reușit să-și adjudece titlul Volanul de Aur 2014 pentru clasa mini și mică, în defavoarea unor concurenți la fel de puternici, precum Opel Corsa, Mini, Toyota Aygo sau Peugeot 108. Acest titlu vine la doar două luni după ce aceeași Mazda2 și-a adjudecat acest titlu și pe plan european.

Din totalul de 22.000 de voturi înregistrate în competiția AutoBild, mai bine de 1.000 de internauți au preferat micul model nipon, intuind succesul tehnologiilor SKYACTIV, prezentate cu succes pe modele precum Mazda6, CX-5 sau Mazda3.

Mazda2, cel mai recent lansat model din gama constructorului japonez, introduce dotări în premieră pentru segmentul B şi va sosi în România în prima jumătate a anului 2015. Mazda2 oferă în premieră motorul diesel SKYACTIV-D de 1,5l cu un consum de doar 3,4 l/100km (ciclu combinat), prezentând în acelaşi timp şi noul sistem de conectivitate şi infotainment MZD Connect, care permite conectarea uşoară şi în siguranţă cu un smartphone, un interior mai spaţios şi sistemul i-stop în echiparea standard. Cel mai mic model Mazda este, totodată, primul care introduce farurile cu sistem de iluminare cu 4 lămpi LED.