McLaren oprește producția modelelor MP4-12C și 12C Spider

2015-mclaren-650s-coupe-front-three-quarter-motion

Producătorul de automobile McLaren anunță încetarea producției supercar-ului MP4-12C, chiar dacă în privirile multor pasionați de bolizi acest model este unul extraordinar, ale cărui performanțe îl clasează în top și pentru anii următori. Englezii au luat această decizie în urma unei mari cereri referitoare la noile modele, 650S și 650S Spider.

Acestea din urmă împart construcția din fibră de carbon cu 12C, însă vin cu schimbări la designul exterior și la sistemul de propulsie. În particular, modele 650S și 650S Spider primesc o parte frontală inspirată din hyper-car-ul McLaren P1, iar update-ul sistemului de propulsie este undeva la 15 procente, puterea fiind astfel adusă la o un număr impresionant de 650 CP.

Cum poti avea această minunăție? Simplu: îți trebuie o sumă de minim 237.700 euro, astfel McLaren 650S este mai scump cu 20.000 de euro în comparație cu 12C. Acest surplus este dat de faptul că primești standard discurile ceramice de frână, sistemul de navigație și alte ehipamente.

Chiar dacă această sumă pare de neatins pentru o mare parte a societății, McLaren vrea să atragă mai mulți clienți prin construirea, începând cu cu anul viitor, a unui model “Low cost”, numit P13.

Sincer, din punctul nostru de vedere, Ferrari 458 este asaltat de rivali din ce în ce mai puternici, însă credem că inginerii italieni nu vor sta cu mâna în sân la această mutare.