Mercedes-Benz C-Class și-a adjudecat premiul “World Car of The Year 2015” la New York

2015_mercedes-benz_c-class_1_1280x960Mercedes-Benz a avut destule motive să sărbătorească anul trecut, dacă ne uităm la performanțele în materie de vânzări sau la noile modele lansate. 2015 a început la fel de bine pentru ei, iar C-Class a fost numită cea mai bună mașină din lume (World Car of The Year), la Salonul Auto de la New York.

Cursa spre marele trofeu este una foarte disputată, ținând cont că la startul ei s-au aliniat 24 de modele din toată lumea. Numai că lista a fost restrânsă la doar 11 participanți, pentru ca la Salonul Auto de la Geneva să fie anunțate cele trei finaliste.

Bătălia din acest an s-a dat între Ford Mustang, Volkswagen Passat și Mercedes-Benz C-Class, iar decizia juriului a dat câștig de cauză celor de la Mercedes.

Nemții nu s-au oprit aici și au mai plecat de la New York și cu alte trofee pe care să le expună în vitrină. Mercedes-Benz S-Class Coupe a fost declarată World Luxury Car of The Year. Hattrick-ul pentru producătorul din Stuttgart a fost realizat de modelul AMG GT, care a câștigat titlul de World Performance Car of The Year.

În plus, mai trebuie adăugat că S-Class a câștigat, anul trecut, titlul de Women’s World Car, prin decizia a 15 jurnaliste care și-au bazat decizia pe criterii precum stilul, atractivitatea, designul, confortul și elementul “wow”.