Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive

Rapid și silențios, ca un gând criminal. Așa se vrea a fi noul Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive.

Uitându-mă peste bilanțul tehnic, tind să cred că așa va fi, în limita curentului electric disponibil în baterii. Pentru că acest SLS este un bolid integral electric, propulsat de 4 motoare capabile să furnizeze 740 CP și 1000 Nm. Vi-l amintiți cu siguranță, sub forma conceptului SLS AMG E-Cell.

Ironic, nu? Cel mai puternic AMG din toate timpurile este un automobil electric. Probabil asta e apocalipsa intuită de mayași.

Bolidul din Affalterbach este atât de puternic, încât poate să accelereze aproape orice. Cred că și cercetătorilor de la CERN le-ar fi prins bine unul în acceleratorul de particule. De la 0 la 100 km/h ajunge în doar 3.9 secunde și este limitat electronic la 250 km/h. Din păcate, pulsul dumneavoastră va accelera mult mai repede și nu se va opri la 250 de bătai pe minut când veți afla prețul acestui model – în Germania, va costa nu mai puțin de 416.000 euro.

Personal, prefer să plătesc jumătate din această sumă pe un SLS AMG normal, iar diferența o voi investi în combustibil și anvelope. Și voi asculta în tot acest timp cea mai bună simfonie germană, dirijată de un V8 flămând.

[Sursa : CarScoop]