MINI devine MAXI la Salonul Auto de la Frankfurt – noul Clubman

P90187441_lowResCu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, MINI ne oferă ceva nou, ceva ce iese puţin din tiparele mărcii. După cum probabil v-aţi dat seama din titlu, MINI va scoate un model mai mare în dimensiuni, dar care îşi va păstra în continuare conceptul tradiţional şi calităţile unice, venind în plus cu o varietate mai mare de motoare.

Odată cu acest model, MINI intră şi mai agresiv pe piaţa compactelor premium, cu ale sale patru uşi, emblematicele divizate în spate, 5 locuri (sunt curios dacă vor încăpea 3 pasageri pe banchetă) şi un interior spaţios şi versatil. Dacă nu v-am convins că acest model va fi cel mai mare din oferta MINI, uitaţi şi câteva cifre: automobilul este mai lung cu 27 de cm şi mai lat cu 9 cm decât MINI hatch în 5 uşi, iar ampatamentul este mai lung cu 10 cm. Portbagajul are un volum de 360 de litri care poate fi extins la 1250 de litri prin rabatarea banchetei care este fracţionată 40:20:40. Cu toate acestea fiind spuse, noul Clubman oferă cel mai înalt nivel practic din istoria sa.

P90187467_lowRes

Ca opţiuni noi pe care le vom putea întâlni pe acest nou model, avem frână de parcare electrică, transmisie Steptronic în 8 rapoarte, reglaj electric al scaunelor şi opţiunea MINI Yours Interior Styles care îţi oferă posibilitatea de a avea ramele uşilor din spate luminate după preferinţele pasagerilor. Dar asta nu e tot, MINI “fură” puţin din secretele BMW şi oferă Comfort Access, o opţiune ce permite deschiderea uşilor divizate, din spate, printr-un simplu gest cu piciorul.

P90187466_lowRes

Lansarea oficială va avea loc pe 31 octombrie 2015, cu trei variante de motorizare, urmând ca mai apoi să urmeze o extindere a gamei de propulsoare. Pentru început vom avea motorul pe benzină, cu 4 cilindri care se regăseşte pe MINI Cooper S şi Clubman ce dezvoltă 141 kW/192 CP, motorul pe benzină cu 3 cilindri care dezvoltă 100 kW/136 CP şi noul membru al gamei de motorizări îl reprezintă versiunea diesel cu 4 cilindri care dezvoltă 100 kW/150 CP.

P90187457_lowRes

Cu acest model, MINI speră să-și continue călătoria pe drumul succesului, menținând creşterea constantă pe pieţele auto din întreaga lume, atât în rândul automobilelor de clasa mică cât şi în segmentul compact.