Mobile Kids, Ediția III: Mercedes-Benz contribuie la educația rutieră a copiilor din școlile României

Mercedes-Benz Romania - Mobile Kids (1)

Campania de siguranță rutieră Mobile Kids, demarată la nivel internațional de Grupul Daimler, continuă și în România, Mercedes-Benz și Organizația Salvați Copiii organizând pentru al treilea an consecutiv sesiuni de educare pentru elevii din școlile bucureștene.

De acțiunile organizare în intervalul 17 noiembrie – 15 decembrie 2014 au beneficiat aproximativ 3.000 de elevi, aceștia participând la sesiuni de informare pe tema siguranței rutiere conduse de vedete precum Andi Moisescu (Preşedintele Organizaţiei Salvaţi Copiii) sau Adrian Sîna (DJ și producător muzical, fost component al formației Akcent). Bineînțeles, pentru mai multă credibilitate în fața publicului fraged, a fost necesară participarea mascotei MOKI, mascota programului MObile KIds.

„Mobile Kids este un program cu un impact fundamental în educaţia şi responsabilizarea copiilor. Mercedes-Benz susţine la nivel global excelenţa, calitatea superioară și siguranța, dar în egală măsură susţine la nivel local comunitatea, spiritul civic şi dezvoltarea personală a membrilor comunităţii. Suntem conştienţi că, pe lângă sistemele de siguranță implementate în autovehiculele noastre, este necesar să contribuim, de asemenea, la formarea unei culturi a siguranţei și la responsabilizarea rutieră a micilor participanţi la trafic. Tocmai de aceea, vom continua această inițiativă și în 2015 și sperăm să participe un număr cât mai mare de școli”, a declarat Gabriel Crăciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz România.

„Dacă în alte state siguranța rutieră se studiază în școli, în România, țară aflată pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere, acesta este un subiect mai degrabă ignorat. Împreună cu Mercedes-Benz România, care a venit cu o abordare originală, de impact asupra copiilor, încercăm să educăm noua generație în spiritul responsabilității față de viețile lor și ale celor din jur”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.