Noua Mazda MX-5 a fost numită Maşina Japoneză a Anului 2015

mazda mx-5

Noul roadster de la Mazda, celebrul MX-5, a fost ales Maşina Japoneză a Anului 2015. Este a doua oară când simbolul în două uşi al japonezilor obţine acest premiu, după ce în 2005-2006 a fost ales pentru prima oară. MX-5 este al treilea model din ultima generaţie Mazda care în ultimii 4 ani a obţinut acest titlu, asta după ce CX-5 (în 2012-2013) şi Mazda 2 (2014-2015) au obţinut şi ele acelaşi merit.

Printre altele, juriul a fost încântat de pasiunea şi procesul de fabricaţie care s-au investit în noul MX-5 precum şi de angajamentul de neclintit al celor de la Mazda pentru a oferi o maşină uşoară şi distractivă la condus. Acest premiu a venit în acelaşi timp cu sărbătorirea a 26 de ani de când modelul iniţial a fost lansat.

A patra generaţie de MX-5 beneficiază de tehnologia SKYACTIV şi un design KODO (Sufletul Mişcării) uluitor şi rămâne în continuare o maşină incredibilă. Mazda a ţinut la conceptul Jinba Ittai (călăreţ şi cal ca un întreg) cu motorul poziţionat frontal central, tracţiune spate, centrul de greutate coborât, optimizând poziţia şoferului şi uşurând maşina cu aproximativ 100 kg. Puterea maşinii provine de la unul dintre cele două motoare, SKYACTIV-G 1.5 sau fratele mai mare SKYACTIV-G 2.0, care este transmisă la roţi cu ajutorul unei cutii de viteze manuală SKYACTIV-MT în şase trepte. Noul MX-5 are de asemenea un plafon din material textil care este uşor de operat, o formă mai aerodinamică şi beneficiază de tehnologia i-ACTIVSENSE pentru un plus de siguranţă.

Mazda MX-5 este al şaselea model care obţine titlul de Maşina Japoneză a Anului de la începerea concursului, încă din 1980. “Acest rezultat se datorează entuziasmului şi dedicării tuturor, şi suntem recunoscători şi mândri că roadsterul nostru a câştigat acest premiu prestigios.” a declarat Masamichi Kogai, preşedinte şi CEO al Mazda. “Inspiraţi de această reuşită, vom continua să construim maşini care oferă o experienţă unică, cu scopul de a deveni singura alegere a clienţilor noştri.”