Noul Audi R8 ar putea debuta în primăvară, la Geneva

Audi-R8-Marco van Overbeeke Design-3Faptul că noua generație a SUV-ului Q7 nu s-a bucurat de expunerea așteptată nu pare să-i fi afectat pe cei de la Audi, care aveau de ceva vreme în plan să lanseze noul R8 în primăvara acestui an.

Deși acest lucru nu este cunoscut oficial, a fost extras dintr-o declarație a responsabilului cu dezvoltarea tehnologică a brandului Audi, Ulrich Hackenberg. Într-un interviu acordat celor de la CarAdvice, acesta a precizat că viitoarea generație a modelului R8 va fi prezentată odată cu varianta integral electrică, e-tron, în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015 (“That [e-tron] will be introduced with the successor of the R8, and we will have first example of the car … in next March, at Geneva, so you will see, it’s done.”)

Legat de revoluția electrică din cadrul mărcii și de pionieratul reprezentat de tehnologia e-tron, neamțul a continuat într-o manieră sfidătoare la adresa concurenței. Acesta a ținut să precizeze faptul că a regândit proiectul R8 e-tron, pentru a oferi o autonomie superioară celei inițiale, de 220 km. Din spusele lui, viitorul R8 e-tron va oferi o autonomie superioară pragului de 400 km, reușind să ia în vizor performanța modelului Tesla Model S. În același timp, a spus clar și răspicat că autonomia e-tron-ului este net superioară celei a rivalului BMW i8, care “plătește păcatele” debutului precoce.

Revenind la modelul standard, alimentat cu benzină, Hackenberg a precizat că Audi va exclude transmisia manuală din portofoliul noului R8, întrucât o transmisie cu dublu ambreiaj oferă performanțe net superioare, iar zilele puriștilor sunt numărate.

Audi-R8-Marco van Overbeeke Design-4Imaginile din articol sunt randări computerizate realizate de Marco van Overbeeke.