Noul Fiat 124 Spider. O italiancă ce îşi păstrează formele chiar şi după 50 de ani

151118_Fiat_124-Spider_01

Noul Fiat 124 Spider renaşte, aducând stilul clasic italian şi performanţele caracteristice pe o nouă generaţie. Modelul a fost lansat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la introducerea primului 124 Spider şi este un omagiu adus bătrânei italience. Roadsterul italian îmbină cu succes plăcerea condusului cu tehnologia de ultimă oră şi siguranţa oferită, toate aflate sub iconicul şi unicul stil italian.

În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Fiat 124 Spider va fi disponibil cu motorul deja cunoscut de 1.4 litri MultiAir Turbo în 4 cilindri şi cu tracţiune spate. Propulsorul oferă 140 CP şi un cuplu de 240 Nm şi este legat la o transmisie manuală în 6 trepte. Suspensia este una de tip double-wishbone pe roţile frontale şi de tip multilink pe roţile din spate, special concepute pentru o mai bună stabilitate în timpul frânării şi în timpul virajelor atacate cu viteză mare. Direcţia este uşoară şi oferă un feedback specific maşinilor sport, fiind ajutată de un sistem electric cu două pinioane.

Direcţia precisă, suspensiile special reglate, şasiul foarte uşor, distribuţia egală a greutăţii, precum şi motorul cu turbină, oferă o experienţă dinamică celui ce are ocazia de a conduce această maşină. Şi în cazul în care va făceaţi griji că aţi putea avea parte de călătorii zgomotoase datorită plafonului din material textil, să ştiţi că inginerii italieni au avut grijă şi de acest aspect astfel încât maşina să vă ofere o călătorie cât mai plăcută. Iar pentru plimbările de vară de pe străzile din Mamaia, plafonul necesită o forţă minimă pentru a fi operat şi coborât.

Noul roadster este disponibil împreună cu sisteme de siguranţă precum faruri adaptive sau cameră pentru mersul cu spatele. Şasiul oferă o rigiditate crescută dar şi o greutate redusă, totul pentru a face din noul Fiat 124 Spider o maşină demnă de luat în seamă.

Printre dotările ce se regăsesc pe acest model putem enumera ecranul de 7 inci cu touchscreen, conexiune Bluetooth, scaune încălzite şi sistem keyless. Şi dacă nu erau de ajuns, sistemul audio Bose premium ce conţine 9 difuzoare este de asemenea disponibil pentru un sunet de calitate superioară, chiar şi atunci când plafonul este coborât.

Noul Fiat 124 Spider, realizat la Centro Stile, în Turin, Italia împrumută trăsături caracteristice modelului original din 1966, considerat unul dintre cele mai frumoase Fiat-uri ale tuturor timpurilor. 124 Spider reprezintă o prezenţă fără egal datorită caroseriei cu tente clasice, proporţii echilibrate şi siluetă sportivă. Trăsături precum grila frontală hexagonală, nervurile de pe capotă ce îi conferă un aer şi mai bătăios sau stopurile cu un design ascuţit aduc aminte de vechiul model.

Interiorul este realizat astfel încât atât pasagerii cât şi şoferul să se bucure de un confort cât mai sporit, fiind folosite materiale premium peste tot. Ergonomicitatea se află la ea acasă, asigurând un control lejer atât al volanului cât şi al schimbătorului de viteze sau al pedalelor.

Fiat 124 Spider este disponibil în două variante: 124 Spider şi Lusso. Fiecare variantă în parte este disponibilă în 8 culori diferite: Rosso Passione (roşu), Bianco Gelato (alb), Nero Vesuvio (negru metalizat), Grigio Argento (gri metalizat), Grigio Moda (gri închis metalizat) Bronzo Magnetico (bronz metalizat), Azzurro Italia (albastru metalizat) şi tri-coat Bianco Ghiaccio.

Pentru a celebra cei 50 de ani de când modelul a ieşit pe piaţă, 124 de vehicule vor fi oferite ca ediţie limitată aniversară. Fiecare în parte va fi însemnată cu o emblemă şi va fi disponibilă în culoarea Rosso Passione, împreună cu scaune premium din piele neagră.

Modelul va fi disponibil în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa la reprezentatele Fiat începând cu vara lui 2016.