Noul Fiat Fullback, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Dubai

   151110_Fiat-Professional_DIM_04Fiat atacă piaţa pe un segment nou, cel al camionetelor. Poate sună puţin ciudat însă noul membru al gamei Fiat Professional este cât se poate de real şi este dezvăluit zilele acestea la cel mai mare eveniment auto din Orientul Mijlociu şi Nord Estul Africii, desfăşurat în perioada 10-14 noiembrie, la Dubai. Fiat Fullback îşi trage numele de la poziţia de fundaş din echipele de rugby şi este gata să atace şi să-şi revendice locul în segmentul pick-up-urilor de clasă medie.

151110_Fiat-Professional_DIM_03
Camioneta reprezintă un pas important în dezvoltarea mărcii Fiat care s-a dedicat fiabilităţii şi inovaţiei încă din anul 1901. Noul Fullback va intra în familia Professional, gamă care beneficiază de o reputaţie foarte bună în rândul autovehiculelor comerciale uşoare. Însă misiunea acestuia nu va fi una uşoară deoarece segmentul din care face parte a înregistrat anul trecut 23% din totalul vânzărilor LCV din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Din fericire, camioneta prezintă mai multe caracteristici care îi promit un rol important în clasa sa.

92412fiap-b

Fiat Fullback prezintă atât valenţe urbane cât şi performanţe off-road. Camioneta italiană este un autovehicul utilitar care impresionează prin construcţia robustă dar cu un coeficient aerodinamic foarte bun, are o rază de bracare de doar 5.7 metri pentru versiunea cu tracţiune spate, respectiv 5.9 metri pentru versiunea cu tracţiune integrală. Modelul are o capacitate de încărcare de 1.100 de kilograme şi poate remorca până la 3.000 de kilograme. Fiat Fullback promite să fie ajutorul de nădejde în orice împrejurare, atât pe străzile aglomerate ale oraşului cât şi pe şantierul de lucru sau chiar undeva departe, în vârful muntelui.

92412fiap-a

Pentru a se adapta tuturor nevoilor pieţei, acest model va fi disponibil în patru variante constructive: cabină simplă, cabină dublă, cabină extinsă şi autoşasiu) şi trei versiuni de echipare.

În Europa, camioneta italiană va fi disponibilă împreună cu un propulsor turbo diesel de 2.4 litri, construit din aluminiu, cu două versiuni de putere, 150 CP, respectiv 180 CP, cuplat la o transmisie manuală nouă, în şase trepte sau la una automată în cinci rapoarte, ce va beneficia de modul Sport.

Noul Fiat Fullback va ajunge pe piaţă locală începând cu al doilea trimestru al anului 2016. În momentul lansării va fi disponibil în varianta cabină dublă, 2.4 turbo diesel de 180 CP şi tracţiune integrală.