Noul Mitsubishi Outlander? Da, NOUL!!!

     Aproape ca ajunseseram sa ne obisnuim cu abordarea asa-numitului stil “Jet Fighter” adoptata in ultimii ani de catre Mitsubishi, ba chiar mai mult de atat incepuseram sa fim din ce in ce mai convinsi de faptul ca usor-usor toate modelele constructorului nipon vor imbraca haine identice. Si aproape ca asa a fost. Chiar daca este o abordare ce prinde de minune Lancerul si ASX-ul, pentru Colt e total nepotrivita iar in privinta Outlanderului restilizat… cred ca situatia ramane cel putin discutabila. Pajero si L200 au ramas neatinse de „curent” si sunt convins de faptul ca fanii marcii s-ar fi asteptat mai degraba la eventuale versiuni ale acestora cu aer de Lancer si nicidecum la un nou… Outlander. Lansat zilele trecut la Salonul Auto de la Geneva, noul Outlander pare sa se fi departat mult de imaginea pe care Mitsubishi incepuse sa o creeze. Mai mult de atat, pare ca nu are nimic in comun cu celelalte modele cu care se doreste a fi contemporan. Ma refer aici la celelalte modele din gama Mitsubishi, pentu ca daca ar fi sa il comparam cu alte SUV-uri produse de catre alte companii nipone, Outlanderul se incadreaza de minune.
     Nici la capitolul design interior nu uimeste din cale-afara noul Outlander. Desi din fotografii calitatea materialelor pare sa fie o idee imbunatatita, la capitolul imbinari si linii cam lasa de dorit, astfel ca se pot sesiza usor linii care daca li s-ar fi oferit putin mai multa atentie ar fi aratat mult mai bine.

     Cat despre motorizari… nimic nou sub soare, doar doua propulsoare fiind disponibile in acest moment, un benzinar de doi litri si un diesel de doua mii doua sute de centimetri cubi, ambele mostenite de la generatia anterioara. Ambele disponibile atat in varianta 2×4, cat si 4×4. Abia 2013 va aduce sub capota Outlanderului si o motorizare hybrid.

     Asadar, daca esti in cautarea unui Outlander, iti sugerez sa te grabesti cat inca mai e disponibil „ultimul Outlander frumos”, dupa cum considera fanii marcii.