Noul Nissan Qashqai, disponibil și pe piața românească

114328_1_5

Nissan anunță că noul Qashqai va fi lansat comercial și în România, în perioada 27-30 martie, la toți dealerii autorizați ai mărcii. Modelul va fi construit pe noua platformă modulară de la Renault-Nissan, CMF (Common Module Family). Nissan Qashqai va avea, în România, trei versiuni de echipare (Visia, Acenta şi Tekna) și cinci versiuni de motorizări.

Singura versiune pe benzină a noului crossover este Visia 1,2 litri de 115 CP cu transmisie manuală în 6 trepte, un cuplu de 190 Nm și costă 18.690 de euro cu TVA inclus.  Restul motorizărilor sunt toate diesel după cum urmează: 1,5 litri dCi 110 CP cu transmisie manuală, 1,6 litri dCi 130 CP cu transmisie manuală și 1,6 litri dC1 130 CP cu transmisia X-TRONIC.

Cel mai ieftin diesel de la Nissan Qashqai este modelul Visia 1,5 litri dCi 110 CP și costă 20.590 de euro cu TVA. Singura transmisie 4×4 va fi disponibilă pe motorul de 1,6 litri dCi și 130 CP. Toate versiunile de Qashqai beneficiază de tehnologia Start/Stop în standard. De asemenea, în echiparea de bază, toate modelele includ faruri cu halogen și lumini de zi cu LED, proiectoare de ceață, jante de oțel 16″, dar și aer condiționat ce poate fi reglat manual, frână de mână electronică, radio CD cu MP3, 4 boxe și mufă pentru USB. Limitatorul de viteză și Bluetooth-ul vor putea fi folosite prin comenzile existente pe volan.

Tehnologia Safety Shield de la Nissan include câteva sisteme de asistență, printre care amintim Autonomous Emergency Braking (Anticipare Frânare de Urgenţă), Driver Attention Support  (Alertă Atenţie Şofer) şi Traffic Sign Recognition (Recunoaştere indicatoare rutiere).

La capitolul siguranță, echiparea standard conține sistemul Chassis Control (ce controlează traiectoria și rularea pe șosea), airbaguri pentru șofer și pasageri, airbaguri laterale și de tip cortină, precum și asistență la frânare și asistență la pornirea din rampă.