Poliția germană apelează la serviciile Volvo

2014-volvo-v60-plug-in-hybrid-for-german-police-720p-2Într-o lume în care se pune accentul pe scăderea emisiilor poluante produse de automobile, se pare că șoferii obișnuiți nu sunt singurii care au de suferit. A venit  și rândul Poliției, mai exact al “organului” german.

Când viețile oamenilor sunt puse în joc nimeni nu se mai gândește la emisii poluante, consum si tot feluri de chestii din această clasă. Se pare că nemții se gandesc la aceste lucruri, lucru demonstrat prin faptul că recent aceștia au decis să ia un număr de automobile hibride marca  Volvo în scopul testării. Este vorba de Volvo V60 Plug-In Hybrid care este foarte prietenos cu mediul, generând doar 49 grame de C02 pe kilometru.

Poate că unii cârcotași ar spune că aceste mașini sunt leneșe, însă subliniez următoarele caracteristici: puntea spate este propulsată de un motor electric ce produce 68 de cai si 200 Nm, iar puntea din față este propulsată de un motor diesel ce produce 215 CP. Acestea ajută autovehiculul să accelereze până la 100 Km/h în doar 6,1 secunde.

Volvo V60 Plug-In Hybrid poate fi încărcat la o priză de 230V, la domiciliu sau în parcare. Timpul necesar pentru încărcarea completă diferă în funcție de intensitatea curentului: încărcarea completă la 10A durează 4,5 ore, la 16A dureză 3,5 ore,iar la 6A durează 7,5 ore.

 

Sursa: Autoevolution.com