Porsche devine primul producător auto care închiriază Capela Sixtină

La scurtă vreme după ce Papa Francisc a dat mână liberă Bisericii Catolice să închirieze Capela Sixtină, Porsche a înhățat șansa și a punctat enorm la capitolul imagine. În schimbul unei sume de bani care va merge către adăpostirea săracilor și ajutorarea acestora, Porsche va putea organiza un eveniment exclusivist în interiorul sitului istoric.

Practic, 40 de clienți fideli ai brandului german (și cotizanți pe măsură – 5.000 de euro) vor beneficia de un tur al Romei, vor asista la un concert de muzică clasică în Capela Sixtină și vor pilota câteva modele de legendă în cadrul unui eveniment organizat de Porsche Travel Club.

Mai mult de-atât, oficialii de la Vatican vor să limiteze accesul turiștilor în renumita sală pictată de Michelangelo și Raphael, întrucât un volum anual mai mare de 6 milioane de oameni ar accelera procesul de degradare al operelor de artă. Această inițiativă va fi implementată concomitent cu modernizarea instalațiilor de prezervare a mediului interior (lumină, umiditate și praf) și va menține degradarea picturilor la un nivel minim.

Imagine via Jalopnik