Porsche Pajun, un posibil rival pentru Tesla Model S??

Porsche-Panamera-Sport-Turismo-7[2]

Deși dezvoltarea acestui model stă momentan în umbra succesului înregistrat de Macan, Pajun, automobilul Porsche situat sub Panamera și gândit ca un rival pentru BMW Seria 5 și Maserati Ghibli, rămâne un subiect extrem de interesant pentru presa de specialitate.

Spre exemplu, britanicii de la Autocar sapă intens după detalii ce țin re R&D-ul nemților și susțin că viitoarea limuzină Porsche, bazată pe o platforma MSB de generația a doua, va beneficia de un tren de rulare integral electric, demn să rivalizeze cu Tesla Model S, eventual varianta P85D a acesteia.

Deși nimic nu este clar, nici măcar la nivel de zvonuri, există oameni care susțin că orgoliul nemților îi va împinge să ofere o mașină electrică mai puternică decât Model S (420 CP), dar și mai ușoară (2190 kg). Singura incertitudine este legată de numărul și capacitatea acumulatorilor, punctul forte al americanilor de la Tesla. Teoretic, Porsche ar putea beneficia de know-how-ul în litiu-ion al fraților de la Audi, care se pregătesc de lansarea primului lor supercar electric, R8 e-Tron. Teoretic, pentru a avea o șansă bună în fața Tesla, Porsche trebuie să livreze minim 400 km autonomie.

Și ca să vă convingeți cât de silențios este un Porsche electric, aveți aici un teaser cu Panamera S E-Hybrid, rulând exclusiv electric: