Porsche pregătește Cayenne Coupe, un rival pentru BMW X6 și Mercedes-Benz MLC

Porsche-Cayenne-Turbo-SPorsche plănuia de ceva vreme lansarea unui Cayenne mai sportiv (dacă este posibil așa ceva). Din păcate, “au fost împiedicați” de vânzările foarte bune ale modelului standard, cumulate cu o capacitate de producție destul de limitată la uzina din Leipzig.

Dar, odată cu anunțul că BMW a vândut 250.000 de unități ai primei generații a modelului X6 și tocmai ce-a lansat-o pe cea de-a doua, odată cu anunțul că Mercedes-Benz va intra pe piață cu un MLC însetat de sângele SAC-ului bavarez, veștile despre un Cayenne Coupe devin din ce în ce mai vizibile.

Conform ultimelor zvonuri, SUV-ul coupe Cayenne nu va debuta odată cu viitoarea generație a modelului, în 2017, ci va mușca din piață odată cu facelift-ul actualei generații, anul viitor. Cu toate acestea, se va bucura de platforma  comună Audi-Porsche-Bentley pentru SUV-uri, pe care Cayenne-ul clasic o va primi peste doi ani. Ca design, mașina va îmbina partea frontala specifică SUV-ului de bază cu un plafon turtit de inspirație 911 și elemente de design futuriste de pe 918 Spyder. Gama de motorizări rămâne identică celei de pe Cayenne.