Profitul Porsche ar putea crește anul viitor, odată cu introducerea SUV-ului Macan

Oficialii mărcii din Zuffenhausen se așteaptă ca 2014 să înregistreze un profit mai mare pentru companie, odată cu introducerea în gamă a modelelor 918 Spyder și Macan.

Creșterea profitului ar putea fi stimulată atât de completarea gamei Porsche cu două noi modele, ce acoperă segmente noi, cât și de finalizarea investițiilor pentru producția acestora. În plus, SUV-ul de dimensiuni mici botezat Macan ar putea deveni un bestseller, având în vedere boom-ul înregistrat de compania germană cu automobile compromis, precum Cayenne sau Panamera.

Un alt argument pentru creșterea profitului este legat de colaborările din cadrul Concernului Volkswagen, compania-mamă eficientizând costurile prin parteneriatele dintre brandurile din portofoliu.

2013 înseamnă pentru Porsche investiții de 1.3 miliarde de euro, urmând ca de anul viitor, valoarea acestora să scadă la 1 miliard. Ca profit, brandul german a fost responsabil de 1.3 miliarde de euro din cele 5.8 raportate de Grupul Volkswagen în prima jumătate a acestui an, ocupând ultima poziție de pe podium, după Audi și Volkswagen.

Investițiile realizate pentru linia de asamblare a modelului Macan s-au ridicat la 500 de milioane de euro, acestea materializându-se printr-o nouă hală de producție și o vopsitorie adăugate facilității din Leipzig, Germania, unde se mai produc Panamera și Cayenne. Procesul de producție presupune și cooptarea unui număr de 1.500 de angajați.

Pentru viitor, Porsche plănuiește adăugarea unei noi uzine de motoare V8, ale cărei costuri vor fi împărțite cu Audi și Bentley, precum și o linie pentru caroseria noului 911, ce va fi lansat în 2017 sau 2018.

Conform lui Matthias Mueller, CEO-ul Porsche, vânzările vor atinge pragul de 200.000 de unități anual în 2015 sau cel târziu 2016, cu trei ani mai devreme decât era prefigurat. În primele 8 luni ale acestui an, compania germană a livrat aproximativ 107.000 de automobile, fiind în grafic pentru comercializarea a 150.000 de unități în 2013. Anul trecut, Porsche a produs și livat un număr record de 143.096 de mașini.

 

via AutoNews Europe