Renault Megane, preview oficial pentru lansarea celei de-a patra generații, la Frankfurt

La 20 de ani de la lansarea primului model Megane, Renault iese la rampa si face publice cateva imagini cu noul model ce urmeaza sa fie lansat saptamana viitoare la salonul auto de la Frankfurt. Avand in vedere ca hatchback-ul din Hexagon a ajuns la cea de-a patra generatie, dupa mai bine de 6,5 milioane de unitati comercializate la nivel global, ne asteptam ca saltul sa fie unul major.

Din imagini ne putem da seama ca design-ul este mult imbunatatit, inspirat de cel al modelelor Renault Talisman si Renault Espace, masina prezentand lumini de zi LED in forma literei “C” si un spoiler frontal agresiv. Combinate cu stopurile LED alungite pana aproape de emblema, aceste detalii fac din noul Megane o aparitie demna de luat in seama.

“Pe piata extrem de competitiva a compactelor, este vital ca noul Megane sa se impuna inca de la prima aparitie… Liniile precise si tensionate, orientate catre inainte, sunt desenate pe suprafatele laterale. Asociate unor flancuri sculptate, aceste linii confera dinamism si un caracter puternic noului Megane.”, a declarat designerul francez Franck Le Gall.

Inca de la lansare, o versiune GT va fi disponibila pentru pasionatii marcii. In partea frontala, spoilerul redesenat incorporeaza o gura de admisie mai mare pentru a-i oferi un aer sportiv. In spate design-ul este subliniat de cele doua evacuari cromate ce promit un sunet rasunator, care impreuna cu stopurile alungite vor aduce un plus de agresivitate fata de modelul anterior.

Aceasta versiune va fi disponibila cu o noua culoare numita “Iron Blue” care, combinata pe alocuri cu o nuanta de “Dark Metal”, reda foarte bine inclinatia masinii catre lumea sportului cu motor. Totodata, noul Megane GT va veni si cu un set de jante pe 18 inci din aluminiu, special concepute pentru acest model.

Mai multe detalii vom afla la salonul auto de la Frankfurt, incepand cu saptamana viitoare.

Comments

  1. […] noul Renault Megane v-am mai vorbit şi zilele trecute aşa că nu vă voi spune prea multe acum, ci voi lăsa fotografiile să vorbească de la […]