Sanctuar

Aveam de gând să închid Auto23.ro. Pregătisem textul, vorbisem cu colegii mei, totul era aranjat. Nu era nimic deosebit, doar mulțumiri celor care ne-au urmărit, citit, tolerat inepțiile și copilăriile. Dar n-o să se întâmple asta.

Pentru că a apărut ea. Micuța roșie care mi-a amintit că orice aș face în viață, oriunde m-aș duce, cu oricine mi-aș petrece timpul, MAȘINA este sanctuar. Sanctuarul meu. Este locul în care mă refugiez kilometri întregi în noapte când trebuie să ma rup de realitate și să mă adăpostesc de furtuna de gânduri din capul meu. Mașina este partenerul care îmi ascultă gândurile nerostite și le acoperă cu sunet și peisaje. Este adierea care dă viață suprafeței unui lac. Mașina m-a adus în punctul în care sunt acum și probabil mă va purta mai departe. Ea îmi răspunde întrebărilor pe care mă tem să le pun cu sunet de motor, de cutie de viteze și de anvelope.

Mașina este cea care mi-a amintit că de multe ori ne încărcăm cu lucruri inutile. Și ne îngreunăm viața. Mașina mi-a demonstrat că cea mai pură experiență presupune lucrurile de bază. Motor, zâmbet și benzină. N-ai nevoie de aer condiționat. N-ai nevoie de conectivitate Bluetooth. N-ai nevoie de navigație. Ai nevoie de cele trei de mai sus. Și dintre toate, cel mai mult contează zâmbetul. Zâmbetul simplu, pur, pe care-l porți în suflet atunci când te bucuri de viață.

Simțeam nevoia să împărtășesc asta cu voi. Acum mă duc să zâmbesc. Cu sufletul. Revin.

IMG_8040

Anyone can be cynical. Dare to be an optimist. ….“