Schimbarea la față: Mercedes-Benz modifică denumirea SUV-urilor din gamă

Mercedes-Benz nu se mulțumește cu panta ascendentă pe care se află de aproximativ doi ani și vrea să revoluționeze gama de automobile din portofoliu cu o campanie masivă de rebranding. Astfel, după ce toate mașinile construite de AMG au devenit “Mercedes-AMG”, nea’ Benz fiind scos din calcul, a venit rândul SUV-urilor să beneficieze de un botez propriu-zis.

Acesta va consta în preluarea de către toate SUV-urile a prefixului “GL”, ce va fi urmat de clasa corespunzătoare automobilului:

Mercedes-Benz GLA rămâne intact

Mercedes-Benz GLK se transformă în Mercedes-Benz GLC (corespondență cu Clasa C)

Mercedes-Benz ML se transformă în Mercedes-Benz GLE (corespondență cu Clasa E)

Versiunea de serie a conceptului Mercedes-Benz MLC (în imagine) va fi botezată Mercedes-Benz GLE Coupe

Mercedes-Benz GL va deveni Mercedes-Benz GLS (corespondență cu Clasa S)

Suplimentar față de gama SUV, britanicii de la AutoExpress dau drept certă și schimbarea numelui SLK în SLC pentru mica decapotabilă Mercedes-Benz.

Comments

  1. […] Cert este că X6 este un automobil care deja și-a format o imagine, și-a delimitat bine un teritoriu și probabil și-a marcat conștiincios destui clienți cât să conteze. Ba mai mult de-atât, a creat un segment unde mai nou și Mercedes-Benz scoate colții, cu un viitor SAC botezat GLE Coupe. […]

  2. […] titlul nu este greșit! Dacă n-ați aflat încă, oficialii Mercedes-Benz plănuiesc revizuirea denumirii modelelor SUV, pentru a fi echivalente cu […]