Seat SUV e oficial!

seat-ibx-04

Ați auzit foarte bine. Urmând standardul impus de marii constructori și trendul din ultima perioadă, la care Bentley și Saab încearcă de asemenea să se alinieze, Seat anunță intrarea în familie a fratelui mai mare.

După ce renumiți producători din industria constructoare de automobile precum Bentley sau Saab și-au anunțat intenția de a lansa un SUV, clasă din care au absentat pană acum, Seat confirmă lansarea pe piață a fratelui mai mare al familiei.

Cei de la Seat spun ca lucrează deja la primul lor SUV de mai bine de doi ani, lansarea modelului fiind planificată pentru anul 2016. Compacta SUV va fi rivalul direct pentru Nissan Qashqai, care în momentul de față reprezintă un „bestseller” la nivel mondial al constructorului nipon.

Jurgen Stackmann, președintele Seat a afirmat: “Aceasta este o veste excelentă pentru noi, deoarece Seat pătrunde într-un nou teritoriu, unul cu cea mai mare și rapidă dezvoltare din lume. Modelul SUV reprezintă un pilon important în strategia de viitor și este un pas major în încercarea noastră de a genera un profit sustenabil pentru companie “.

Seat nu a oferit detalii legate de felul in care va arăta mașina si nici nu a vehiculat o sumă la care s-ar putea vinde aceasta. Totuși, știrea a dus cu gândul la conceptul IBX, crossover-ul pe care Seat îl prezenta în anul 2011 și care afișa multe elemente de design asemănătoare cu Seat Leon, cum ar fi farurile față, capota și liniile caroseriei. La nivel de preț, putem doar să speculăm că Seat SUV se va învârti în jurul sumei de 19.000 de euro, atât cât costă in prezent rivalul de la Nissan.