Test Drive – Dacia Dokker [+video]

Acum exact un an testam noul model Dacia Dokker. La momentul respectiv am plecat cu maşina pânã la Cluj, cu cãţel şi purcel, cu bagaje pentru 3 saptaman, nu 2 zile. Maşina s-a comportat aşa cum sperasem: a ţinut pasul cu restul traficului, a consumat 4 litri la 100 de kilometri, iar pilotul automat şi sistemul de navigaţie ne-au oferit confortul necesar la drum lung.

De ce am luat maşina la test din nou? Pentru cã data trecutã nu am avut ocazia de a testa partea utilitarã, ci doar partea de “maşinã de familie”. Astfel, am supus autohtona la 2 teste legate de versatilitate şi capacitate de încãrcare: am folosit Dokkerul pe post de maşinã de urmãrire (car de televiziune dacã vreţi) şi am mutat o întreagã camerã de cãmin, cu tot cu locatari, într-un singur drum.

De ce car de televiziune? Primul motiv, pentru care şi fotograful nostru a fost foarte fericit: uşile spate care se deshid pe şinã. Asta înseamnã cã Niki a putut ieşi cu jumãtate de corp afarã, fiind în continuare prins în centurã. Apoi, suspensiile extrem de confortabile au fãcut din maşinã o platformã stabilã, iar spaţiul disponibil pe bancheta din spate ne-a permis sã desfãşurãm o adevãratã armatã de echipamente electronice. Avantajele de care s-a bucurat fotograful nostru nu sunt exclusive, aceleaşi caracteristici sunt utile şi unui taximetrist, şi unui mester zidar/tâmplar/electrician sau unui agent de vânzãri care are de cãrat familia în weekend şi pachete cu diverse în timpul sãptãmânii.

Pentru cã veni vorba de cãrat, portbagajul maşinii are nu mai puţin de 800 de litri (?!?) cu bacheta spate pe locul ei şi protecţia orizontalã de deasupra montatã. Dacã renunţi la cele douã obstacole, spaţiul creşte pânã la 3 metri cubi. Cum 3 metri cubi?! E un spaţiu imens, vast, demn de autoutilitarã.

A nu se uita faptul cã maşina rãmâne la fel de economicã, la fel de uşor de utilizat şi la fel de confortabilã, chiar şi cu 2 dulapuri şi un frigider în spate.

Am zis-o şi acum un an, o spun şi acum, dacã tot ce-ţi trebuie este o maşinã cu care sã îţi faci treaba zi de zi, iar la sfârşitul programului sã îţi poţi lua copiii de la şcoalã, la un preţ de 15.220 euro,  Dacia Dokker nu are concurenţã. Pentru mai multe detalii, urmãriţi testul video de pe canalul de youtube sau daţi un click aici:

TEST VIDEO

Echipament foto: YELLOWSTORE.RO