Tot auzim despre maşini hibride sau electrice, dar ce aţi spune de o motocicletă electrică?

BMW Motorrad prezintă vehiculul experimental eRR. Dinamism supersport şi emisii zero mulţumită propulsiei electriceP90204265-lowRes

BMW Motorrad, constructorul cu o bogată istorie în dezvoltarea de soluţii de “mobilitate pe două roţi”, a prezentat de-a lungul timpului mai multe concepte şi prototipuri. Ultima realizare în acest domeniu o reprezintă vehiculul experimental eRR, un proiect ce a fost creat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din München. Acesta întruchipează ideea unei motociclete supersport marca BMW Motorrad propulsată integral electric.

Divizia BMW i a demonstrat deja viziunea BMW Group, aceea de a contribui la o dezvoltare durabilă a industriei producătoare de vehicule hibride sau electrice. Modelele i3 şi i8 înglobează cu succes principiile de design (şasiul din aluminiu şi cabina pasagerilor din fibră de carbon) şi motorizare (zero emisii de noxe) pe care bavarezii le promovează. Astfel, Motorrad C evolution a demonstrat că plăcerea de a conduce şi practicabilitatea nu se exclud nici pentru vehiculele pe două roţi.

Odată cu prezentarea lui eRR, BMW Motorrad face un pas în faţă şi demonstrează calităţile unei motociclete supersport propulsate integral electric (nu ştiu dacă voi realizaţi ce înseamnă asta dar motocicletele oricum au un demaraj incredibil de puternic, dacă mai pui la socoteală şi cuplul oferit complet de un motor electric încă din primele turaţii… numai când mă gândesc mi se face pielea de găină). Design-ul şi tehnologia şasiului sunt bazate pe modelul supersport S 1000 RR, diferenţa majoră fiind prezenţa motorului electric.

Stephan Schaller, CEO BMW Motorrad afirmă: „Încă de la debutul pe piaţă, RR-ul dă fiori oricărui atlet din motorsport. Fie acceleraţia, manevrabilitatea sau viteza maximă – RR-ul redefineşte standardele. Cu toate acestea, în cazul acceleraţiei din primii metri, până la 50, 60 km/h, RR-ul şi ai săi 199 CP trebuie să se recunoască înfrânt de către alt produs BMW Motorrad: C evolution şi al sau sistem electric de propulsie.

Ne-am întrebat: ce se întâmplă atunci când combini o motocicletă sport şi un sistem electric de propulsie? Vehiculul experimental eRR duce subiectul zero emisii şi tren de rulare electric la un nou nivel, mai fascinant.”

Detaliile tehnice ale conceptului eRR nu sunt încă publice dar urmează să intrăm în posesia lor în zilele ce urmează.