Umbra lui Luca la Maranello: Ferrari 458 Speciale Aperta

Ferrari-458-Speciale-A-3

Anii petrecuți de Luca di Montezemolo sub îndrumarea atentă a lui Enzo Ferrari se văd chiar și acum, când italianul își strânge sistematic bagajele și se pregătește să accepte o nouă provocare, oricare ar fi ea. Pentru că orgoliul este la mare preț, Luca se retrage în glorie, lansând cu puțin timp înainte de plecare o superbă ediție limitată: 458 Speciale Aperta.

Pe scurt, mașina asta nu poate fi prezentată pe scurt. Este varianta decapotabilă a modelului 458 Speciale și-ți forțează în timpane și-n coloana cervicală tonalități și G-uri de 605 CP, respectiv 540 Nm. Datorită cutiei semiautomate cu dublu ambreiaj, șoferul își va pierde scalpul în doar 3 secunde (0-100 km/h), iar după încă 6,5 secunde va notifica lipsa calotei craniene (0-200 km/h – 9.5 s).

Diferența față de performanțele coupe-ului este nesemnificativă pe cronometrele a 85% din viitorii posesori ai acestul automobil, întrucât diferența de greutate între Coupe și Spyder este de doar 50 kilograme. Practic, e ca și cum ai avea ca pasager în coupe o superbă domnișoară, conformă cu standardele moderne de top model. Totuși, unii s-ar putea să prefere Spyder, în ciuda lipsei reprezentantei sexului frumos.

Revenind la aspectul cel mai important și anume cel financiar, trebuie precizat că se vor produce doar 499 de exemplare și probabil vor costa mai mult decât orice alt Ferrari decapotabil de până acum. Doar este “cel mai aerodinamic Ferrari Spyder produs vreodată” …