Uraaaa! Vom avea motoare V6 pentru noul Jaguar XE!

Jaguar-XE-2[2][3]

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie constructorul englez de automobile Jaguar a prezentat modelul XE, model ce vrea să intre în confruntare cu granzii germani precum Audi A4, BMW Seria 3 și Mercedes Clasa C.

Aceasta a fost o primă veste bună de la englezi, chiar dacă aceștia  nu au divulgat niciun aspect referitor la ce va ascunde sub capota noul Jaguar XE. Acest lucru nu a fost lăsat la voia întâmplării, pentru că de câteva zile, pe site-ul oficial Jaguar, constructorul a dat informații referitoare la motorul ce va propulsa XE-ul și anume este vorba de o unitate V6 supraalimetată pe benzină ce provine de la fratele mai “lucrat” F-Type.

Nu se cunoaște încă despre care este versiune este vorba, F-Type-ul având două versiuni ale motorului V6, una “entry level” de 340 CP și alta mai potentă de 380 CP. Poate că sunt unii care vor dori varianta mai puternică, însă considerăm că ambele se comportă și “urlă” suficient cât să atragă toate privirile de pe strada.

Pentru cei care sunt atrași mai mult de protecția mediului înconjurător, Jaguar promite că pot alege și versiuni care să aibă emisiile de CO2  mai mici de 100 g/Km, lucru efectuat de motoare diesel sau pe benzină cu 4 cilindri în linie din familia numită Ingenium.