VIDEO Lamborghini Asterion, explicat pe înțelesul tuturor

La scurtă vreme după lansarea conceptului Asterion LPI 910-4, oficialii mărcii din Peninsulă au dat publicității un video explicativ, în genul jocurilor video din spectrul industriei auto, care prezintă trenul de rulare instalat de inginerii italieni. În ciuda feedback-ului pozitiv primit din partea audienței, Lamborghini nu va produce acest gen de automobil, întrucât scopul prezentării lui Asterion a fost acela de a face o demonstrație tehnologică, nicidecum de a prefigura un viitor Grand Tourer al mărcii.

Deși a precizat că nu este un mare fan al automobilelor hibrid și că este foarte puțin probabil ca Lamborghini să producă unul în viitorul apropiat, CEO-ul Stephan Winkelmann a ținut să menționeze că o parte din elementele tehnologice prezentate pe Asterion vor deveni disponibile publicului larg odată cu lansarea versiunii de serie a SUV-ului Urus.

Conceptul Asterion este propulsat de un V10 de 5.2 litri transplantat de la fratele mai comun Huracan, ce produce 610 CP și este steroidizat constant cu ajutorul unor pacemakere electrice de 300 CP, permițând înregistrarea unei puteri totale de 910 CP.

Trenul de rulare hibid are un sistem de management al resurselor extrem de interesant: la pornirea de pe loc, mașina este un hot-hatch electric până la atingerea vitezei de 50 km/h. În momentul imediat următor, V10-le se trezește la viață, dar poate fi adormit la loc prin acționarea butonului “Zero” de pe volan. Autonomia în modul integral electric este de aproximativ 50 km/h, iar viteza maximă atinsă cu ajutorul curentului electric este de aproximativ 125 km/h. În modul hibrid, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde și atinge o viteză maximă de 320 km/h. Consumul mediu declarat este de 4,2 litri / 100 kilometri, iar emisiile nu depășesc 98 g/km CO2.