Volkswagen Passat, generația a 8-a: detalii și fotografii

2015-VW-Passat-3

Odată cu debutul oficial din cadrul Salonului Auto de la Paris, robinetul cu informații despre generația numărul 8 a belinei Passat a fost deschis și lăsat să curgă în voie.

Cu ocazia asta am aflat că noul Passat este cu 85 de kilograme mai ușor decât precedentul și că motoarele TDI și TSI cu puteri cuprinse între 120 și 280 CP au devenit cu 20% mai eficiente. Toate variantele de motorizare beneficiază în standard de sistemele Start/Stop și cel de recuperare a energiei pierdute la frânare, iar transmisia automată DSG, opțională pentru o parte din configurații, devine dotare standard pentru variantele de top.

Exista cinci variante TSI, împărțite sub forma unor derivații de putere pentru două propulsoare: 1.4 TSI (125 CP, 150 CP), respectiv 2.0 TSI (180 CP, 220 CP, 280 CP). Există de asemenea cinci versiuni diesel, împărțite la fel: 1.6 TDI (120 CP, BlueMotion) și 2.0 TDI (150 CP, 190 CP, 240 CP). În premieră va fi disponibilă și o configurație plug-in hybrid, Passat GTE, cu o putere totală de 220 CP și o autonomie electrică de 50 km.

Ca de obicei, nivelele de dotare sunt împărțite în trei categorii: Trendline, Comfortline și Highline. În standard, Passat vine echipat cu jante de 16 inci, stopuri LED, cotieră centrală cu spațiu de depozitare, scaune față ajustabile pe înălțime, Keyless Go, Driver Alert, Automatic Post-Collision Braking, Hill Hold Assist, Auto Hold, senzor presiune pneuri, lumini de zi (DRL), sistemul radio cu ecran de 5 inci “Composition Colour”, display-ul multifuncțional “Plus”, aer condiționat și funcție “coasting” pentru DSG. Suplimentar, Comfortline aduce Front Assist including City Emergency Braking, în timp ce Highline presupune interior din piele Alcantara și blocuri optice față cu LED.

2015-VW-Passat-4

Noul Passat va fi comercializat în Germania începând cu data de 10 Noiembrie. Prețul de pornire este de 25.875 de euro pentru sedan şi 25.950 de euro pentru break.

Citește aici testul nostru cu generația precedentă a berlinei Volkswagen Passat.