Volvo ne dezvăluie turbații Suediei, V60 și S60 Polestar

Volvo-S60-V60-Polestar-1[2]Compania suedeză împreună cu tunerul Polestar ne încântă prin producția a doua modele sport noi. Este vorba de V60 Polestar, respectiv S60 Polestar.

Ambele modele se deosebesc de standard prin caracterul puternic, impunător, creionat de liniile caroseriei, jantele imense (20 țoli)  și culoarea absolut demențială. Așa cum era de așteptat, mușchii de la exterior se continuă și sub capotă unde găsim un propulsor special preparat cu 6 cilindri, care se laudă cu o putere de 350 CP la tuația de 5700 min-1 și un moment motor de 500 Nm disponibil de la 2800 min-1.

Puterea este transmisă la toate cele 4 roți motoare printr-o cutie de viteze automată cu 6 trepte și padele pe volan. O asemenea putere trebuie ținută în frâu, așa că au fost  aduse modificari și la sistemul de frânare, discurile din față fiind înlocuite cu unele Brembo cu diametrul de 371 mm. Suspensia a fost și ea îmbunătățită, arcurile fiind cu 80 % mai rigide, iar amotizoarele au fost înlocuite cu unele marca Ohlins.

La capitolul performanțe putem spune doar că  autovehiculul accelerează până la prima sută în mai puțin de 5 secunde și nu se oprește din accelerare până la valorea de 250 Km/h( limitată electronic).

Păzea Audi S4 și S4 Avant!