Ce acte trebuie să primesc la cumpărarea unui autoturism din Germania?

Ce acte trebuie să primesc la cumpărarea unui autoturism din Germania?

Atunci când doriți să achiziționați un autoturism din Germania, este important să aveți în vedere anumite acte și documente necesare pentru a încheia tranzacția în mod legal și fără probleme ulterioare. Aceste documente vă asigură că vehiculul este înregistrat corespunzător și că toate formalitățile necesare au fost îndeplinite.

1. Certificatul de înmatriculare (Fahrzeugbrief) și certificatul de înmatriculare provizoriu (Fahrzeugschein)

Atunci când cumpărați un autoturism din Germania, vânzătorul trebuie să vă furnizeze originalul certificatului de înmatriculare (Fahrzeugbrief) și certificatul de înmatriculare provizoriu (Fahrzeugschein), în cazul în care mașina încă nu a fost radiată înainte de vânzare.

2. Cartea de service (Scheckheft)

O altă documentație importantă este cartea de service (Scheckheft). Aceasta este un înregistrările detaliate ale tuturor reparațiilor și reviziilor efectuate asupra autoturismului în service-uri autorizate. Cartea de service poate oferi informații despre istoricul de întreținere al mașinii și poate influența prețul și calitatea autoturismului pe care intenționați să-l cumpărați.

3. Actul de vânzare-cumpărare (Kaufvertrag)

Pentru a vă proteja drepturile ca și cumpărător, este important să încheiați un act de vânzare-cumpărare (Kaufvertrag) înainte de finalizarea tranzacției. Acest document oficial confirmă că ați achiziționat autoturismul și specifică toți termenii și condițiile acordului, inclusiv prețul, informațiile despre autoturism și detalii despre vânzător și cumpărător.

Vezi si:  Acte pentru recuperarea taxei auto

4. Certificatul de inspecție tehnică (TÜV)

Un alt document esențial pe care ar trebui să-l obțineți este certificatul de inspecție tehnică (TÜV). Acesta atestă că autoturismul a fost supus unei inspecții tehnice riguroase și este în conformitate cu standardele de siguranță. Verificați dacă certificatul TÜV este valabil și dacă mașina a trecut cu succes inspecția tehnică.

5. Certificatul de poliție rutieră (Fahrzeugbrief)

Certificatul de poliție rutieră (Fahrzeugbrief) este un document important pe care trebuie să îl aveți în vedere. Acesta conține informații despre istoricul vehiculului, precum proprietarii anteriori, înregistrări ale accidentelor sau daunelor înregistrate și alte detalii relevante.

6. Asigurați-vă că documentele sunt originale și valabile

Înainte de a finaliza achiziția autoturismului din Germania, asigurați-vă că toate documentele pe care le primiți sunt originale și valabile. Verificați autenticitatea acestora și că nu sunt falsuri sau documente expirate. Este recomandat să solicitați ajutorul unui expert în domeniu sau al unui avocat specializat în tranzacții auto pentru a vă asigura că documentele sunt în regulă.

7. Acte de identitate valabile

Pentru a putea încheia tranzacția și pentru a vă înregistra autoturismul în numele dumneavoastră, va trebui să prezentați acte de identitate valabile, precum pașaportul sau cartea de identitate. Acest lucru este necesar pentru a vă confirma identitatea și a vă asigura că sunteți persoana autorizată să cumpere vehiculul.

8. Certificatul de radiere (Abmeldebescheinigung)

Dacă autoturismul pe care îl cumpărați din Germania a fost înregistrat anterior în țara respectivă, asigurați-vă că vânzătorul vă furnizează certificatul de radiere (Abmeldebescheinigung). Acest document confirmă că mașina a fost corect radiată și nu mai este înregistrată în Germania. Este important să aveți acest document pentru a vă înregistra ulterior autoturismul în țara dumneavoastră de origine.

Vezi si:  Impozit auto motor 2.5 diesel

9. Traducerea și legalizarea documentelor

Dacă documentele pe care le primiți sunt în limba germană, poate fi necesară traducerea acestora în limba dumneavoastră maternă sau în limba oficială a țării în care intenționați să înregistrați autoturismul. În plus, este posibil să fie necesară și legalizarea acestor traduceri pentru a fi recunoscute oficial. Verificați cerințele specifice ale țării dumneavoastră și asigurați-vă că obțineți traducerile și legalizările necesare înainte de înregistrarea mașinii.

10. Alte documente relevante

În funcție de situația specifică, ar putea fi necesare și alte documente relevante, cum ar fi certificatul de conformitate, documentele de asigurare și istoricul reviziilor autoturismului. Este recomandat să solicitați informații suplimentare de la autoritățile locale sau de la un specialist în achiziționarea de mașini din străinătate.

FAQs (Întrebări frecvente)

1. Pot cumpăra un autoturism din Germania dacă nu cunosc limba germană?

Da, puteți cumpăra un autoturism din Germania chiar dacă nu cunoașteți limba germană. Cu toate acestea, este recomandat să solicitați ajutorul unui traducător sau al unei persoane care vorbește limba germană pentru a vă asigura că înțelegeți toate documentele și condițiile tranzacției.

2. Pot înmatricula autoturismul achiziționat din Germania în țara mea de origine?

Da, în majoritatea cazurilor puteți înmatricula autoturismul achiziționat din Germania în țara dumneavoastră de origine. Totuși, este posibil să existe cerințe și proceduri specifice în țara dumneavoastră, cum ar fi plata taxelor de înmatriculare și obținerea asigurării auto. Verificați cerințele autorităților locale și asigurați-vă că respectați toate formalitățile necesare.

3. Cum pot verifica istoricul autoturismului achiziționat din Germania?

Pentru a verifica istoricul autoturismului achiziționat din Germania, puteți utiliza diverse servicii online sau puteți solicita un raport de istoric auto. Aceste rapoarte oferă informații despre accidente, daune, kilometrajul autoturismului și alte aspecte relevante. De asemenea, verificați cartea de service a mașinii pentru a avea o imagine completă despre întreținerea acesteia în trecut.

Vezi si:  De unde scot certificat fiscal auto

Este important să fiți bine informat și să obțineți toate documentele necesare atunci când cumpărați un autoturism din Germania. Respectarea tuturor formalităților legale vă va ajuta să încheiați tranzacția în mod corespunzător și să evitați eventualele probleme ulterioare. Asigurați-vă că verificați cu atenție autoturismul înainte de achiziție și că faceți toate demersurile necesare pentru înregistrarea acestuia în țara dumneavoastră de origine.

Postări similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts