Inmatriculare Auto din Franta in Romania

Inmatriculare Auto din Franta in Romania

Bine ai venit la ghidul nostru complet despre inmatricularea auto a unui vehicul achizitionat din Franta in Romania. Daca ai cumparat un autoturism in Franta si doresti sa-l inmatriculezi in Romania, acest articol iti va oferi informatiile de care ai nevoie pentru a naviga cu succes prin procesul de inmatriculare. Indiferent daca esti rezident roman sau strain, acest ghid iti va explica etapele si documentele necesare pentru a-ti inregistra masina conform legislatiei romanesti.

Vă încurajăm să vă familiarizați cu materialul care a fost creat cu participarea autocompany.ro

Etapele Procesului de Inmatriculare

Pentru a inmatricula un autoturism achizitionat din Franta in Romania, urmeaza urmatoarele etape principale:

1. Verificarea Documentelor

Primul pas important este sa te asiguri ca ai toate documentele necesare pentru inmatriculare. Acestea includ:

  • Certificatele de inmatriculare originale din Franta (carte grise)
  • Certificatele de omologare si conformitate (COC)
  • Asigurarea RCA valabila
  • Certificatul de inregistrare fiscala (CIF) al cumparatorului
  • Actul de identitate al cumparatorului

2. Plata Taxelor si Impozitelor

Dupa ce ai verificat documentele, trebuie sa platesti taxele si impozitele aferente inmatricularii. Acestea pot include taxa de poluare, taxa de prima inmatriculare si taxa de mediu. Este recomandat sa te informezi cu privire la sumele exacte si modalitatile de plata disponibile la autoritatile competente.

Vezi si:  Model Contract Vanzare Cumparare Auto Olanda

3. Programarea la RAR

Pentru a efectua inspectia tehnica periodica si omologarea autovehiculului, trebuie sa programezi o vizita la Registrul Auto Roman (RAR). Aici, expertii vor verifica starea tehnica a masinii si vor emite certificatul de conformitate necesar pentru inmatriculare.

4. Inmatricularea la Directia de Evidenta a Vehiculelor

Ultima etapa este inmatricularea propriu-zisa a masinii la Directia de Evidenta a Vehiculelor (DEV). Aici vei completa formularele necesare si vei depune documentele cerute, impreuna cu dovada platii taxelor si impozitelor. Daca toate documentele sunt in regula, vei primi inmatricularea definitiva a vehiculului.

Intrebari frecvente despre inmatricularea auto din Franta in Romania

1. Pot inmatricula un vehicul achizitionat din Franta daca nu sunt rezident in Romania?

Da, poti inmatricula un vehicul achizitionat din Franta in Romania chiar daca nu esti rezident al tarii. Procesul de inmatriculare este deschis atat rezidentilor romani, cat si persoanelor fizice sau juridice straine.

2. Este necesar sa traduc documentele din Franta in limba romana?

Da, documentele din Franta, precum certificatul de inmatriculare original (carte grise) si certificatele de omologare si conformitate (COC), trebuie traduse in limba romana de catre un traducator autorizat. Traducerile trebuie sa fie legalizate si atasate documentelor originale atunci cand le depui la autoritatile competente pentru inmatriculare.

3. Cat dureaza procesul de inmatriculare a unui autoturism din Franta in Romania?

Timpul necesar pentru inmatricularea unui autoturism din Franta in Romania poate varia, in functie de diverse factori, cum ar fi volumul de lucru al autoritatilor competente si complexitatea cazului tau individual. In mod obisnuit, procesul poate dura intre cateva zile si cateva saptamani. Este recomandat sa te informezi cu privire la timpul estimat la Directia de Evidenta a Vehiculelor (DEV) din judetul tau.

Vezi si:  Examen de Redobândire Permis Auto Suspendat

4. Pot circula cu autoturismul din Franta in Romania inainte de inmatriculare?

Da, poti circula cu autoturismul din Franta in Romania pentru o perioada limitata de timp, inainte de a efectua inmatricularea. In aceasta situatie, este necesar sa ai asigurata masina in Franta si sa ai asupra ta toate documentele necesare, inclusiv certificatele de inmatriculare originale si asigurarea RCA valabila. Totusi, este recomandat sa te adresezi autoritatilor competente pentru a obtine informatii actualizate si a evita orice posibile probleme legale sau de asigurare.

Acesta a fost ghidul nostru complet despre inmatricularea auto a unui vehicul achizitionat din Franta in Romania. Speram ca informatiile furnizate sa-ti fie de folos si sa te ajute sa parcurgi cu succes procesul de inmatriculare. Pentru informatii precise si actualizate, recomandam intotdeauna sa contactezi autoritatile competente sau sa consulti specialisti in domeniu.

Postări similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts